Home / Gemeente Arnhem / 21 April – tuinopknap & opschoonactie Malburgen Oost-Noord

21 April – tuinopknap & opschoonactie Malburgen Oost-Noord

Vorig jaar September werd er voor de eerste keer een tuinopknap & opschoonactie gehouden in de Kruidenbuurt en omgeving. Bewoners kregen hulp vanuit diverse organisaties bij onderhoud in hun tuin. Daarnaast konden bewoners hun groot grofvuil kwijt, wat ze anders hadden moeten laten ophalen of brengen naar een afvalbrengstation. De actie was een groot succes en krijgt daarom op zaterdag 21 april een vervolg in twee gebieden van wijkdeel Oost-Noord. 

Let op de flyer!

Bewoners uit de deelnemende straten van beide gebieden krijgen huis-aan-huis een flyer in de bus. Hierin staat precies om welke actie het gaat, wat we aan u vragen en waar de containers staan voor het grofvuil.  Deze flyers vindt u ook hieronder met alle informatie.

Koriander – en Venkelstraat e.o.

In de Koriander- en Venkelstraat en omgeving wordt net zoals afgelopen jaar weer een tuinopknapdag georganiseerd in combinatie met het ophalen van grofvuil. Op 21 april tussen 9:00 – 14:00 uur steken opnieuw vrijwilligers van Stichting Present Arnhem, Aan de Slag, MVT en vrijwilligers uit Malburgen de handen uit de mouwen om samen met u de tuin weer netjes op orde te krijgen.

Gratis uw grofvuil kwijt
Naast de tuinopknapdag kan u ook weer uw grofvuil kwijt. De drie containers hiervoor komen op de zelfde locatie te staan als afgelopen jaar, hoek Venkel- en Korianderstraat. zie het onderstaand kaartje in de flyer. Klik voor grotere afbeelding.


Dragon- en Kruizemuntstraat e.o.

In de Dragonstraat en Kruizemuntstraat en omgeving wordt voor de eerste keer een grofvuil inzameldag gehouden. Op de hoek van de Dragon- en Kruizemuntstraat staan drie containers voor diverse soorten afval, zie de flyer hieronder wat u wel en niet gratis kan weggooien in deze containers.

Gratis cadeaubon voor de deelnemers!

Neemt u deel aan een van de twee acties op zaterdag 21 april? Dan kan u van een van de vrijwilligers een cadeaubon krijgen. Met deze cadeaubon kan u op zaterdag 12 mei tussen 11:00 – 14:00 uur tijdens de Plantjesmarkt bij MFC De Malburcht twee gratis kleine 1-jarige plantjes ophalen (1 cadeaubon per persoon.)

Mogelijk gemaakt door

De tuinopknap & opschoonactie Malburgen Oost-Noord wordt mogelijk gemaakt door: Wijkbeheergroep Oost-Noord, Gemeente Arnhem, Volkshuisvesting, Stichting Present, MVT, Aan de Slag en diverse andere vrijwilligers uit de wijk Malburgen. Voor vragen of opmerkingen over de actie, neem dan contact op met opbouwwerker Wim Petsersen, w.petersen@rijnstad.nl of 06-21297106

 

 

2 reacties

  1. Hele mooie actie ben blij dat deze op een zaterdag is! Nu nog hopen op mooi weer! 🙂

  2. Heel leuk allemaal maar hoe wordt gecontroleert dat mensen uit andere straten geen troep in de container gooien?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*