Home / bijeenkomst / 25 juni – Inspiratiemiddag Jongeren in Malburgen: ‘Ontmoeten, Opgroeien, Opvoeden’

25 juni – Inspiratiemiddag Jongeren in Malburgen: ‘Ontmoeten, Opgroeien, Opvoeden’

Op maandagmiddag 25 juni aanstaande wordt er een inspiratiemiddag georganiseerd waarbij de thema’s ‘ontmoeten’, ‘opgroeien’ en ‘opvoeden’ centraal staan met de stelling: Ruimte voor de samenleving: ‘het anders samen doen.’ De bijeenkomst is gericht op actieve bewoners en maatschappelijke organisaties die het samen anders  doen, of willen doen. Zo mogelijk met de traditionele uitvoeringspartners van de gemeente.

 Wat hebben 2000 jongeren nodig?

Een betrokken stad zorgt goed voor haar jongeren. In Malburgen wonen zo’n 2000 jongeren in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Hoe zorgen we dat onze jongeren op een veilige en prettige manier kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen? En hoe verminder je de ervaren overlast van jongeren in de wijk? Welke behoefte hebben onze jongeren zelf?

Samenwerken

Als team leefomgeving en het wijkteam willen wij beter aansluiten op de behoeften van jongeren. Dat vraagt flexibiliteit, samenwerking en het continu met elkaar in gesprek blijven om de juiste dingen te doen. Het is belangrijk dat we als gemeente, maatschappelijke organisaties, maar ook inwoners, vrijwilligers en bedrijven steeds meer samen optrekken in de hulpverlening en ondersteuning van onze jongeren.

Doet u mee?

Om dit voor elkaar te krijgen nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op 25 juni aanstaande. waar wij gezamenlijk aan de slag gaan met de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat onze jongeren zich op een veilige en prettige manier kunnen ontwikkelen en hoe zorgen we ervoor dat onze ondersteuning optimaal aansluit bij hun behoeften?

Programma

15:15 uur – Inloop met koffie/thee
15:30 uur – Welkom
15:45 uur – Toelichting op onze ambities
16:00 uur – Samenwerken aan Ontmoeten, Opgroeien en Opvoeden
17:15 uur – Hoe gaan we verder
17:30 uur – Einde middag

Meer informatie of vragen

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Marieke van der Burg, project assistent, M +31 (0)6 51 31 20 71.
Paulien Toonen, team Leefomgeving Malburgen, M +31 (0)6 10 47 10 91

flyer bijeenkomst jeugd 25 juni 2018

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*