Home / Malburgen / 29 januari – vergadering Wijkplatform Malburgen West

29 januari – vergadering Wijkplatform Malburgen West

Aanstaande dinsdagavond 29 januari 2019 wordt in MFC de Spil de vergadering van Wijkplatform Malburgen West gehouden. Deze openbare vergadering begint om 19:30 uur. Tijdens deze vergadering worden onder andere de volgende onderstaande punten behandeld.

Beweegtuin Malburgen West

In Malburgen West is sinds eind afgelopen jaar een beweegtuin in ontwikkeling hiervan is tijdens de vergadering van November een eerste voorpresentatie geweest. Wat precies een beweegtuin is, en hoe deze er in Malburgen West komt uit te zien wordt gepresenteerd door landschapsarchitect Veenenbosch en Bosch. Tevens wordt ingegaan op gebruik van de jeu de boules baan en de barbecue. Omwonenden zijn voor dit onderwerp uitgenodigd.

Presentatie verkeersschouw Malburgen West

Er zal tijdens de vergadering aan de hand van een presentatie worden ingegaan op de diverse opties voor verbetering van de verkeersknelpunten in wijkdeel West.

Ontwikkelingen in wijkdeel West – Meinerswijk & Stadsblokken

De volgende bouwontwikkelingen zullen ter sprake komen:
– Vlierstraat
– Nieuwe A
– Nijmeegseweg
– Stadsblokken & Meinerswijk

Agenda en stukken wijkplatform Malburgen West 29 januari 2019

De complete agenda en alle stukken kan u hier vinden in PDF.

Wat is het Wijkplatform Malburgen West

Wijkplatform Malburgen West is een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie in wijkdeel West (ten westen van de Nijmeegseweg.) Het wijkplatform bestaat zowel uit bewonersleden als afgevaardigden uit beroepsorganisaties actief in de wijk Malburgen, zoals: gemeente Arnhem, welzijnsorganisaties, Volkshuisvesting, politie en de Arnhemse politiek.

Het wijkplatform heeft een vanuit de gemeente Arnhem eigen budget waaruit het tal van initiatieven en projecten van zowel bewoners als organisaties actief in Malburgen Oost ondersteunt.

Waar zet een Wijkplatform zich voor in

Het wijkplatform zelf houdt zich bezig met wijkverbetering op zowel fysiek als sociaal vlak. Daarnaast initieert of ondersteunt het Wijkplatform allerlei projecten en bewonersinitiatieven in Malburgen West. Van het tegengaan van verloedering tot de inrichting van een speeltuintje, kunst of veiligheid in de wijk. Zowel in Malburgen West als Oost is er een Wijkplatform actief van vergelijkbare opzet en dezelfde doelstellingen.

Meer informatie over Wijkplatform West vindt u hier

 Vergadering van het Wijkplatform bijwonen

De vergaderingen van het Wijkplatform zijn openbaar. Liefst wel even van te voren aangeven of u wilt komen i.v.m. de drukte. U kan zich opgeven bij opbouwwerker Wim Petersen: w.petersen@rijnstad.nl 

Voor een overzicht van alle openbare en niet-openbare vergaderingen binnen het wijkbeheer Malburgen (wijkbeheergroepen en Wijkplatforms) zie de wijkagenda (tijdelijk niet beschikbaar.)

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*