Home / bijeenkomst / 9 april – vergadering Wijkplatform Malburgen Oost

9 april – vergadering Wijkplatform Malburgen Oost

Aanstaande dinsdagavond 9 april wordt in wijkcentrum de Hobbit de vergadering van het Wijkplatform Malburgen Oost gehouden. Deze openbare vergadering begint om 19:30 uur. Tijdens deze vergadering worden onder andere de volgende onderstaande punten behandeld. voor de complete agenda en alle stukken zie de link hieronder. 

Springende Vissen 

Om 18:45 uur wordt voorafgaand aan de bijeenkomst van het Wijkplatform Malburgen Oost het rotonde kunstwerk van de “springende” vissen geopend. Verzamelen bij de Hobbit, iedereen is welkom om daar bij aanwezig te zijn. Let op dit staat anders in de agenda aangegeven!

Toelichtingen aanvragen

Een aantal organisaties actief in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje heeft een financiële aanvraag ingediend bij het Wijkplatform Oost, deze zullen door afgevaardigden vanuit deze organisatie worden toegelicht tijdens de vergadering.  Afgevaardigden vanuit onder andere het Ruimtekoers Festival en Stichting Ibtisama zullen aanwezig zijn.

Stand van zaken ontwikkelingen Nijmeegseweg & gymzaal Fluitekruidstraat

Tijdens de vergadering zullen in het kader van de bouwontwikkelingen Nijmeegseweg de volgende onderwerpen worden besproken: doelstellingen Nijmeegseweg, schriftelijke vragen D66 n.a.v. de door de gemeente gepresenteerde ruimtelijke uitgangspunten & doelen en de oprichting van de tijdelijke Klankbordgroep Nijmeegseweg.
Daarnaast zal er worden ingegaan op de ontwikkelingen rondom de komst van een nieuwe gymzaal aan de Fluitekruidstraat en de vragen die hierover zijn gesteld door D66 in de Raad.

Agenda en stukken wijkplatform Malburgen Oost 9 april 2019

De complete agenda en alle stukken in PDF kan u hier vinden.

Wat is het Wijkplatform Malburgen Oost

Wijkplatform Malburgen Oost is een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie in wijkdeel oost (ten oosten van de Nijmeegseweg.) Het wijkplatform bestaat zowel uit bewonersleden als afgevaardigden uit beroepsorganisaties actief in de wijk Malburgen, zoals: Team Leefomgeving Malburgen vanuit de gemeente, welzijnsorganisaties, Volkshuisvesting, politie en de Arnhemse politiek.

Het wijkplatform heeft een vanuit de gemeente Arnhem eigen budget waaruit het tal van initiatieven en projecten van zowel bewoners als organisaties actief in Malburgen Oost ondersteunt.

Waar zet een Wijkplatform zich voor in

Het wijkplatform zelf houdt zich bezig met wijkverbetering op zowel fysiek als sociaal vlak. Daarnaast initieert of ondersteunt het Wijkplatform allerlei projecten en bewonersinitiatieven in Malburgen Oost. Van het tegengaan van verloedering tot de inrichting van een speeltuintje, sociale en educatieve projecten maar ook kunst of veiligheid in de wijk. Zowel in wijkdeel Oost als West is er een Wijkplatform actief van vergelijkbare opzet en met dezelfde doelstellingen.

Meer informatie over Wijkplatform Oost vindt u hier

 Vergadering van het Wijkplatform bijwonen

De vergaderingen van het Wijkplatform zijn openbaar. Liefst wel even van te voren aangeven of u wilt komen i.v.m. de drukte. U kan zich opgeven bij bewonersondersteuner Wim Petersen: w.petersen@rijnstad.nl 

Voor een overzicht van alle openbare en niet-openbare vergaderingen binnen het wijkbeheer Malburgen (wijkbeheergroepen en Wijkplatforms) zie de wijkagenda 

Een reacti

  1. P. Regterschot

    Geachte heer/mevrouw. Hierbij willen wij graag aanwezig zijn aankomende 9 april. Wilt U 2 plaatsen reserveren mvg P. Regterschot.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*