Home / Cultuur / Springende vissen op Malburgse rotonde

Springende vissen op Malburgse rotonde

Wie over of langs de Huissensestraat rijdt is het waarschijnlijk al opgevallen. Grote stalen ‘springende’ vissen op de middelste van de drie rotondes. De vissen worden sinds dit weekend geïnstalleerd door de maker, de Arnhemse kunstenaar Arild Veld samen met een aannemer.

vissen

De stalen vissen zoals ze zaterdag 23 maart werden geinstalleerd op de middelste rotonde aan de Huissensestraat

Verbinding tussen Oost-Zuid & Oost-Noord

De stalen gebogen vissen vormen een verbinding tussen wijkdeel Oost-Zuid en Oost-Noord. Zo  ‘springen’ ze via de rotonde vanuit het water aan de Lisdoddelaan in Oost-Zuid, naar het water aan de Visserslaan in Oost-Noord.

Eerste vijf van de dertien vissen

Voorlopig staan de eerste vijf vissen er op het middenstuk van de rotonde. De overige acht vissen zullen in de loop van de komende weken worden geplaatst in het water en aan de waterkanten van beide wijkdelen.

vissen

Licht, koeien en vissen

Met de installatie van de springende vissen is elke rotonde aan de Huissensestraat voorzien van een zogenaamd rotonde kunstwerk. De eerst geplaatste is het lichtkunstwerk van kunstenaar Natascha Waeyen, dat op de eerste rotonde aan de Huissenstraat achter winkelcentrum Drieslag ligt. Het tweede kunstwerk zijn de kunst –stof koeien naar een idee van bewoners uit Malburgen. Met dit afsluitende vissen kunstwerk op de middelste rotonde is er een mooie mini kunstroute ontstaan.

vissen

 

2 reacties

  1. Ik fietste er vanmorgen langs. Worden de vissen nog beschildert? Ze zijn zo donker zo. Zou mooi zijn als ze een lichte kleur krijgen. Verder heel mooi en leuk idee van dat springen zo.

    • Mooi hoor! Maar zal inderdaad mooier zijn als ze ook qua kleur wat meer er uitspringen. Misschien helemaal polijsten en niet alleen de randjes zoals het er nu uitziet.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*