Home / Gemeente Arnhem / Afvalestafette start eigenlijk al in Het Duifje op 16 maart

Afvalestafette start eigenlijk al in Het Duifje op 16 maart

Vanaf maandag 18 maart start de afvalestafette in Arnhem.  Een week lang gaan kinderen én volwassenen Arnhemse straten, pleinen en groenstroken verwijderen van zwerfafval. Een echte voorjaars-schoonmaak door heel Arnhem. Maar eigenlijk start de afvalestafette al in  Het Duifje op zaterdagochtend 16 maart. Dan nemen namelijk weer tientallen bewoners deel om Het Duifje zwerfafval-vrij te maken.  

afvalactie in Het Duifje

Inwoner van Het Duifje? Doe dan ook mee tijdens NLDoet!

Inwoner van deelwijk Het Duifje? Doe dan deze aanstaande zaterdagochtend ook mee en kom om 10:00 uur naar de partytent op het grasveld achter de bushalte. Samen met andere wijkbewoners gaan we het Duifje weer eens in groepjes goed zwerfvuil-vrij maken. Voor opruimmateriaal wordt gezorgd, evenals koffie, thee en na afsluiting om ongeveer 12:00 uur wordt er een lekkere lunch aangeboden en een klein presentje als dank toe. Iedereen mag meedoen (kinderen onder 8 jaar graag onder begeleiding) Aanmelden hoeft niet. Voor meer informatie zie de flyer hieronder. Druk op afbeelding voor grotere versie

Flyer opruimactie 16 maart

Afval Estafette 2019 – samen houden we Arnhem schoon!

In de week van 18 – 23 maart organiseert het KinderWijkTeam en natuurcentrum Arnhem de afvalestafette gefaciliteerd door gemeente Arnhem. Deze afvalestafette die de gehele week plaats vindt is de aanloop naar de Landelijke Opschoondag welke plaats vindt op 23 maart. Het KinderWijkTeam loopt net als de andere weken in het jaar met zijn kinderwijkteams door de verschillende wijken van Arnhem om zwerfvuil te ruimen.

Daarnaast roepen we zoveel mogelijk, bedrijven, organisaties, stadsbewoners, op om in actie te komen door zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. Dus sluit je aan!

Vorig jaar hebben 1400 mensen geholpen bij het schoonmaken van de stad. Ze hebben samen 13,5 kuub afval opgehaald. Dit jaar gaan we voor nog meer deelnemers!

Grote opschoonactie in Immerloo op zaterdag 23 maart!

Op zaterdag 23 maart vindt er in Immerloo een opschoonactie plaats tussen 12.00 en 14.00. Start locatie: Prisma. Contactpersoon Mike Hoose: 06-44449851 of via info@hetkinderwijkteam.nl

afvalestafette

 

 

 

Een reacti

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*