Home / Groen & Milieu / Waar Het Duifje groot in is

Waar Het Duifje groot in is

Wijkdeel Het Duifje mag dan het kleinste wijkdeel van de wijk Malburgen zijn, het is het grootste wijkdeel als het gaat om bewonersbetrokkenheid en participatie. Dat bleek maar weer eens voor de zoveelste keer uit de geweldige opkomst voor de tweemaal per jaar gehouden  zwerfvuil opruimactie die zaterdag 16 maart georganiseerd werd vanuit de Wijkbeheergroep Het Duifje.

zwerfvuil actie Het Duifje

Teamwork van vader en zoon

Het Duifje Doet!

Tijdens de landelijke NL Doet! dag trokken ruim 25 bewoners waaronder veel kinderen ondanks het zeer slechte weer de wijk in om mee te doen aan NL…Het Duifje doet! Overigens was dit alweer de 14de keer dat bewoners samen een zwerfvuil actie organiseerden. Gewapend met door de gemeente Arnhem beschikbaar gesteld opruimmateriaal zoals afvalknijpers en vuilniszakken werd er in groepjes tussen 10 en 12 uur de wijk schoon gemaakt. Resultaat een 35 zakken vol met zwerfafval en daarnaast ook nog een aantal vondsten die groter waren dan wat in een zak past.

zwerfvuil actie Het Duifje

Ondanks het slechte weer veel deelnemers, waaronder veel kinderen

Vooral ook heel veel blik

Naast een hoop papier en andere troep werden er ook heel veel blikjes gevonden. Nu is dat op zich niet zo fijn, maar het komt deze keer allemaal ten goede aan de actie van Cristiano om zijn vader te bezoeken. Cristiano uit wijkdeel West was overigens zelf met zijn moeder ook aanwezig om druk mee te helpen.

Afgesloten werd er zoals vanouds met een heerlijke lunch die deze keer genuttigd werd in een stevige partytent beschikbaar gesteld door de nieuwe wijkonderhoud aannemer, Dolmans Landscaping.

zwwrfvuil actie Het Duifje

Een deel van de deelnemers, bijkomend van de natheid tijdens de afsluitende lunch met een dankwoord toe van voorzitter Carla van den Berg, Wijkbeheergroep Het Duifje

Doe ook mee met een zwerfvuilopruimactie tijdens de Afvalestafette van 18 – 23 maart

Iedereen kan de komende week meedoen met diverse zwerfvuil opruimacties in heel Arnhem. Komende week van 18-23 maart is het namelijk de Afvalestafette, dan gaan weer honderden Arnhemmers stadsbreed het (zwerf)afval te lijf. In Malburgen zijn er diverse afval acties met schoolkinderen en op zaterdag 23 maart is er een grote actie vanuit Huis voor de Wijk georganiseerd door onder andere het Kinderwijkteam. Meer informatie is hier te vinden, je kan je nog aanmelden!

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*