Home / Malburgen / UPDATE: 53 reacties naar aanleiding van artikel in wijkkrant Malburgen.nl

UPDATE: 53 reacties naar aanleiding van artikel in wijkkrant Malburgen.nl

De redactie heeft inmiddels al meer dan 50 reacties ontvangen naar aanleiding van een artikel in de derde editie van de wijkkrant Malburgen.nl. In dit artikel vroegen we aan de lezers of ze vervelende verkeerspunten op konden noemen in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De teller staat nu op 52 reacties die via de mail zijn binnengekomen. Van korte reacties van ‘ze rijden veel te hard in de wijk’ tot aan zeer uitgebreide reacties (met foto’s.)

Veilig verkeer leeft

Er zijn nog nooit zoveel reacties in zo’n korte tijd binnengekomen op een artikel daar zijn we dan ook heel blij mee en willen wij u hier hartelijk voor danken! Het geeft aan dat (veilig) verkeer leeft in de wijk en dat bewoners zich betrokken voelen met de verkeerssituatie in eigen buurt/wijk. De reacties zijn daarnaast heel breed met geen enkel verkeerspunt (de locatie) wat er in aantal reacties flink bovenuit springt. Als we kijken naar het soort melding dan staat snelheid of te wel te hard rijden met stip bovenaan. Daarnaast kwam regelmatig de opmerking in reacties dat er veel te weinig wordt gecontroleerd op snelheid in de wijk.

Reacties in kaart

Hieronder ziet u de reacties in kaart die tot nu toe binnen zijn gekomen. Daaronder een korte omschrijving van de reactie aan de hand van het corresponderende nummer.
Voor een grotere versie, klik hieronder op de afbeelding waarop ook (een korte omschrijving van de) reacties staan aangegeven.

Overzichtskaart verkeerspunten Malburgen

Overzichtskaart verkeersknelpunten in Malburgen UPDATE 30 september 2018

 • 1  kruising Groene Weide-Graslaan: vanuit richting MFC de Malburcht slecht zicht op (te hard rijdend) verkeer komend vanaf de Groene Weide (1 reactie)
 • 2  oversteek komend vanaf/naar Drieslag, geen voorrang voor fietsers, wel voor voetgangers, zorgt voor onduidelijkheid (1 reactie)
 • 3  fietsen/scooters op de Drieslag in voetgangersgebied en gevaarlijke (onduidelijke) fietsstrook (2 reacties)
 • 4 aaneengesloten dubbele kruising Dotterlaan-Zeegsingel-Nijmeegseweg: slecht overzicht en afsluiten verkeer vanaf Dotterlaan i.v.m. stoplichten kruising Nijmeegseweg en afslaan snel rijdend verkeer Nijmeegseweg (2 reacties)
 • 5 kruising Zeegsingel-Koppelstraat: slechte inrichting met gevaarlijke oversteek en rare afslag en kronkels in fietspad (2 reacties)
 • 6 hard rijden over de Koppelstraat (1 reactie)
 • 7 hard rijden over de Bereklauwstraat (1 reactie)
 • 8 gevaarlijke rotonde voor fietsers door onduidelijk aangeven voorrang (1 reactie)
 • 9 hard rijden over de Huissensestraat vooral ‘s nachts en in de weekenden met auto’s en motoren (2 reacties)
 • 10 hard rijden over de Graslaan, gevaarlijke situatie t.h.v. MFC Malburcht (1 reactie)
 • 11 hard rijden over de Stadswaardenlaan (1 melding)
 • 12 hard rijden over doodlopend stukje van de Pluimzeggelaan t.h.v. speeltuintje vooral door scooters  (1 reactie)
 • 13 gevaarlijke splitsing Huissensestraat-Ir. Molsweg vooral voor afslaand verkeer komend van Huissensestraat en fietsers (1 reactie)
 • 14 hard rijden over Huissensestraat (1 reactie)
 • 15 gevaarlijk abrupt ophouden fietspad met aansluiting op versmallende Keizerstraat (1 reactie)
 • 16 hard rijden door wijk Het Duifje, vooral door eigen bewoners uit Het Duifje (1 reactie)
 • 17 hard rijdende brommers-scooters over de voor gemotoriseerd verkeer verboden Bandijk (2 reacties)
 • 18 brommers-scooters door de voor gemotoriseerd verkeer verboden uiterwaarden (1 reactie)
 • 19 het aan beide kanten van de naast gelegen fietspaden Nijmeegseweg tegen de verplichte rijrichting in rijden door zowel fietsers als scooters (2 reacties)
 • 20 rare gevaarlijke onoverzichtelijke oversteek Pinksterbloemstraat-Huissenstraat-Orchislaan (1 reactie)
 • 21 gescheiden fietspad Dotterlaan, voor een beter en veiligere situatie (splitsing Veldbloemenlaan) en aansluiting met het fietspad aan de Akkerleistraat, richting centrum Arnhem (1 reactie)
 • 22 gevaarlijke kruising Meldestraat-Dovenetellaan-fietspad richting Lupinestraat, waarbij fietsers door onduidelijke situatie te hard rijdende auto’s vaak geen voorrang verlenen (1 reactie)
 • 23 Dovenetellaan ontbreken voorrangsweg aanduiding, onduidelijk dat Dovenetellaan geen voorrangsweg is (1 reactie)
 • 24 hard rijden over Dovenetellaan, vooral in de avond- nacht en tijdens de weekenden ook door motoren (2 reacties)
 • 25 gevaarlijke kruising Gelderse Rooslaan-Dovenetellaan-Wilgenlaan door het ontbreken van voorrangsaanduiding (2 reacties)
 • 26 hard rijden over de gehele Gelderse Rooslaan, vooral in de nacht tijdens het weekend en met name aan het einde (2 reacties)
 • 27 gevaarlijke situaties door ontbreken voetpad aan het einde van de Gelderse Rooslaan tot aan de Eldense Dijk (1 reactie)
 • 28 hard rijden (racen) over Nijmeegseweg t.h.v. Orchislaan richting John Frost Brug, vooral tijdens avonduren in de weekenden (1 reactie)
 • 29 slecht overzicht vanuit fietstunnel met aansluiting Oude Huissenseweg, ontbreken spiegel bij fietstunnel (1 reactie)
 • 30 vaak hard en onveilig rijden door jongeren uit eigen wijk op crossmotoren en scooters aan de Adelstraat (1 reactie)
 • 31 vaak hard rijden tussen de 2 verkeersdrempels aan de Eimerssingel-West, afstand tussen de drempels is te groot (1 reactie)
 • 32 gevaarlijke situatie door slecht zicht in bocht door parkeervakken die te dicht op deze bocht liggen (1 reactie)

Na plaatsing van dit artikel op de wijkwebsite op 17 juli  staat de teller van het totaal aan reacties inmiddels op 54. We passen bovenstaande lijst met inhoudelijke reacties komende maanden aan – laatste aanpassing 30 september 2018. 

En nu?

Er zullen de komende weken nog wel wat meer punten binnendruppelen. In september en oktober gaan we alle punten delen met het Wijkbeheer (bewonersoverleggroepen) in Malburgen, Immerloo en Het Duifje waar ook de gemeente en politie in deelneemt. In een aankomende wijkkrant zullen we zeker hierop terugkomen.

10 reacties

 1. Ik heb geen wijkkrant ontvangen omdat ik een nee-nee sticker heb. Als het om gevaarlijke verkeerspunten gaat in de wijk dan heb ik er nog wel eentje hoor. De Kleefkruidstraat zou eigenlijk weer een verkeerslicht terug moeten komen bij de Huissensestraat. En op de Huissensestraat wordt veel te hard gereden groetjes Marieke

 2. Beetje lachwekkend lijstje,het gaat over meldingen door 1 of 2 personen.Misschien GL autohaters?
  En wat frappant is dat er niet ene melding over bussen oftewel het OV tussen zit.
  1 tip voor het wijkbeheer gemeente en politie ga eens een dagje observeren wat bus chauffeurs dagelijks uithalen om snel voor autos te dringen op de rotondes.Nog snel extra gas geven om voor de auto de rotonde op te dringen .
  En verders observeer ze ook op zaken zoals bellen achter het stuur ik zelf zag er 1 met 1 hand aan het stuur en in de andere hand de telefoon de rotonde nemen.Of het fietspad en zebrapad van de rotonde blokkeren omdat ze vergeten dat ze niet eerder mogen oprijden dan dat er plek is.
  En dit is geen busjes haten maar gewoon wat iedereen dagelijks kan zien.

  • Hihhi! Dit heeft toch niets met GL te maken. Ik heb zelf ook een punt aangegeven omdat ik me zorgen maak over de snelheid in de Gralslaan vooral ook omdat er veel kinderen spelen en er een school is.

  • Hallo Ben – het gaat in eerste instantie om vervelende verkeerspunten in de wijk (zie artikel in de wijkkrant, juli editie) en niet zo zeer het verkeersgedrag. Inmiddels hebben we al meer dan 50 reacties binnengekregen.
   Michel – redactie

 3. Al eerder doorgegeven en niet terug te vinden: Hoek dovenetelstraat/brunelsingel. De fietsers moeten rechtdoor rijden naar het fietspad of masv terrein voor schoolsport. Ze rijden hierbij voorbij de brunelsingel. Hier wordt door 98% van de fietsers of brommers niet opgelet war er uit deze straat komt. Bewoners weten het wel maar mensen die niet dagelijks de brunelsingel uitrijden blijven hiervan schrikken. iK kijk vanuit mijn huiskamerraam op deze plek en verbaas mij dagelijks dat het weer NET goed gaat. Het is afwachten dat het een keer NET NIET goed gaat.

 4. kruising Distellaan / Orchislaan. Maak daar een verkeerstafel, want ondanks drempels rijden ze daar soms ook als gekken de bocht om, vooral s’avonds.

 5. Het wordt wel zo een aardige stippenkaart! Misschien een goed idee om prioriteiten aan te geven? Kunnen jullie ook regelmatig een update geven van dit bericht via facebook en of twitter?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*