Home / Gemeente Arnhem / Bestemmingsplan ‘Windpark en zonneveld Koningspleij Noord’

Bestemmingsplan ‘Windpark en zonneveld Koningspleij Noord’

Vorige week maandagavond 26 juni vond in het gemeentehuis  de inspreek-ronde over de mogelijke komst van vier 180 meter hoge windturbines op industriepark Konnigspleij Noord plaats. Tegenstanders van de mogelijke komst maakten voornamelijk gebruik van de mogelijkheid om hun zorgen (ook in een groot aantal zienswijzen) kenbaar te maken. Maar liefst Negentien insprekers in totaal. Hiervan vijftien tegenstanders veelal uit belangengroepen zoals de Vogelwerkgroep Arnhem en diverse bewonersorganisaties uit Westervoort en uit diverse wijken in Arnhem waaronder ook namens het Wijkplatform Malburgen Oost spraken in.

Een van de vele insprekers tegen de komst van de vier windturbines – namens Wijkplatform Malburgen Oost: dhr. Lex Achterstraat

Zorgen & boosheid

Vrijwel alle tegenstanders delen dezelfde zorgen. Te hoog, te dichtbij en te gevaarlijk op de geplande locatie. De effecten voor bewoners zijn naast mogelijke geluidsoverlast ook horizonvervuiling en slagschaduw. Verschillende insprekers wezen ook op het gevaar voor vogels, maar ook voor verkeer op de nabijgelegen Pleijroute.

Naast de zorgen ook boosheid. Boosheid over de manier van communiceren door de gemeente en het tijdsbestek dat men kon reageren op de plannen en hoe er is omgesprongen met de door de tegenstanders ingediende zienswijzen.

Er door rammen

Een van de tegenstanders gaf aan dat de aanleg er door geramd moet worden i.v.m. de subsidie aanvraag. Deze aanvraag is nodig voor de initiatiefnemers om de plaatsing van de windturbines mogelijk te maken en moet zijn ingediend voor september 2017.

Voorstanders

De vier voorstanders die inspraken gaven het belang en de noodzaak van schone windenergie aan en de mogelijkheid voor groene investeerders om in windprojecten te beleggen.

Vanavond

Vanavond, 3 juli 2017 is er een mening vormend debat over het bestemmingsplan.
U kunt hier bij zijn op de publieke tribune in het gemeentehuis. Vanaf 20:00 tot 21:30 uur zal dit onderwerp behandeld worden.

Stukken t.b.v. dit mening vormend debat, waaronder alle zienswijzen zijn achter deze link te vinden:

https://ris.ibabs.eu/raad-arnhem/meeting/100000783/b81b07f5-14cb-430f-a86f-b92b6ae1dee8/

Hoe verder

Hoogstwaarschijnlijk neemt de Gemeenteraad volgende week al een besluit over wel of geen plaatsing van de windturbines zoals in de plannen van de initiatiefnemers staan aangegeven.

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*