Home / Gemeente Arnhem / UPDATE: Bewoners verontrust over plannen aanleg windmolenpark Koningspleij

UPDATE: Bewoners verontrust over plannen aanleg windmolenpark Koningspleij

In onderstaand bericht was eerder de tijd niet goed aangegeven van de informatieve behandeling, tevens is er wat extra informatie toegevoegd voor diegene die wensen de agenda en stukken te zien en/of in te spreken in rood. Een grote groep bewoners uit vooral Malburgen-Oost zijn net zoals bewoners uit andere delen van de stad verontrust over de plannen voor de aanleg van een windmolenpark op de Koningspleij. De 4 windmolens (windturbines) met een hoogte tot wel 180 meter kunnen voor veel hinder zorgen op het gebied van natuur en milieu, geluidsoverlast, slagschaduw, waardevermindering van woningen en woongenot in het algemeen.

Bewoners niet op de hoogte (gesteld)

Veel bewoners in Malburgen zijn daarnaast nog niet of niet goed op de hoogte van de impact dat de geplande windmolens met dit formaat kunnen hebben op de omgeving. Vooral het geluid wat deze molens produceren kan van grote negatieve invloed zijn voor ook veel bewoners in Malburgen. Dat blijkt ook uit het MER (Milieu Effect Resultaat) onderzoek wat is gehouden en waar in het voorlopig bestemmingsplan nauwelijks aandacht voor is.

Daarnaast is o.a. de groep bewoners die de plannen al jaren kritisch volgt niet goed en niet op tijd geïnformeerd met betrekking tot het bestemmingsplan. Zo is het voorontwerp van het bestemmingsplan Kleefsewaard 2016 niet onder de aandacht gebracht van diverse (bewoners)organisaties die kritisch zijn op de plannen voor aanleg van het windmolenpark.

Zienswijze

Namens het Wijkplatform Oost is dan ook een zienswijze ingediend – Zienswijze Wijkplatform Malburgen Oost – en zal er tijdens de Raadszitting van 26 juni 2017 ook worden ingesproken door Bewonersvereniging Stadseiland uit Malburgen Oost.

Belangrijk om uw zorgen te tonen

Alle betrokken partijen die tegen de komst van een windmolenpark op de betreffende locatie zijn  vinden het belangrijk dat bewoners eerlijk en zo goed mogelijk geïnformeerd worden over de effecten. Als u ook tegen de komst van dit windmolenpark bent, laat dan net als veel andere (wijk)bewoners uw zorgen blijken door op de avond van maandag 26 juni aanwezig te zijn in het gemeentehuis.

De  informatieve behandelinjg in de raad en het inspreken is vanaf 21:45 tot 23:15 in de Raadszaal (zie https://ris.ibabs.eu/raad-arnhem/meeting/100000783/fbf907ab-a87a-42a7-9e0c-c4e85c96e2bd/ voor agenda en vergaderstukken). Diegene die willen inspreken kunnen zich opgeven tot uiterlijk maandag 26 juni voor 12 uur bij de griffie griffie@arnhem.nl of telefonisch. 

6 reacties

 1. We hebben als bewoners in oost 1 keer een informatiebrief gehad van de gemeente met daarin nog eens hele sumiere info over het plan. Als bewoonster maak ik me dan ook zorgen over de geluidsoverlast van windmolens. waarom deelt de gemeente de resultaten niet van het onderzoek??? Als je niet open bent dan heb je wat te verbergen!!!

 2. Wij zijn al verrast met een Pleyroute met al zijn belasting van de wijk ( fijn stof,lawaai etc.), een busbaan door een landelijk gebied(levensgevaarlijk) en ja hoor, de windmolens kunnen daar ook nog wel bij denkt Provincie en Gemeente Arnhem.
  Blijkbaar begrijpt men bij de instanties niet dat je een wijk ook te zwaar kunt belasten en de druppel die teveel is niet bestaat. Echt wel!!!!
  Bewoonster van Het Duifje.

 3. Bezorgde burger

  Beste mensen het zijn subsidie molens! Deze molens zijn alleen rendabel met heel veel subsidie oftewel ONS belastinggeld. Bedrijven die zich hiermee bezig houden worden dan ook niet voor niets de windmolenmaffia genoemd!

 4. Heerlijk wandelen in natuurgebied de Bakenhof en dan straks uitzicht op en luisteren naar 180 meter hoge (!) windmolens. Hoe halen ze het in hun hoofd!

  • Hallo Miep. Inderdaad. Daarnaast las ik nog niet zo lang geleden in de krant dat Duitsland al lange tijd kampt met een overschot aan electriciteit en dat het bijna gratis wordt weggegeven aan buitenlandse electriciteitsbedrijven.

   Ik ben boos op de gemeente Arnhem, vooral ook omdat zij de effecten van de windmolens zoals geluidsoverlast niet eerlljk communiceren.

 5. De bovenstaande reacties zijn bekend bij zowel gemeente als de groep die (met veel goodwill vanuit de gemeente!) de plannen probeert door te drukken. Dat lijkt dus gewoon te gaan lukken ondanks alle bezwaren die geuit zijn.
  Het lijkt een verloren strijd, en een weinig democratisch proces, helaas….

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*