Home / Drieslag / Burgemeester maakt kennis met Malburgen

Burgemeester maakt kennis met Malburgen

Burgemeester Ahmed Marcouch maakte op 21 September kennis met de wijk Malburgen en de Malburgers. Tijdens het 2 uur durende bezoek werden diverse locaties in de wijk bezocht, waaronder winkelcentrum Drieslag en het Bruishuis. Het is het eerste officiële bezoek aan de wijk als burgemeester. Ahmed Marcouch werd op 1 September 2017 beëdigd als burgemeester van Arnhem, daarvoor was de kersverse burgervader Kamerlid voor de PvdA.

Kennismaken met de wijk

Het bezoek begon met een “stoomcursus” Malburgen in de vorm van een presentatie wat door medewerkers van Team Leefomgeving Malburgen, dat werd gegeven op de gemeentelijke locatie op de hoek van de Zeegsingel. Hier kreeg de burgemeester een kijk op de geschiedenis van de wijk en de enorme verscheidenheid die het huidige Malburgen kent van zowel de bebouwing als de bevolking.

bezoek burgemeester Marcouch aan Malburgen

medewerkers van Team Leefomgeving gemeente Arnhem begeleiden burgemeester Marcouch door een deel van Malburgen

‘Welkom in de stad!’

Kennismaken met de Malburgers werd gedaan op en rond winkelcentrum Drieslag. Ondanks zijn recente beëdiging werd de burgemeester al door menig aanwezig Malburger herkend – handengeschut, toegelacht, aangeklampt en natuurlijk welkom geheten – ‘Welkom in de Stad!’

bezoek burgemeester

Malburgers heten burgemeester Ahmed Marcouch welkom in de stad

kennismaken met burgemeester Marcouch

Kennismaken kon tijdens een rondje winkelcentrum Drieslag

Restaurant Geniet, Bruishuis & Bewonersbedrijf

Na een korte kennismaking met de bokschool Omar Gym van Omar Ahbouk werd er in Restaurant Geniet een toelichting gegeven door Hans van Heijningen over het intensieve sociale Achter de Voordeur Project wat in de Vissenbuurt op dit moment wordt uitgevoerd. Afsluitend kreeg de burgemeester namens Walter Klein Nienhuis een presentatie over het Bewonersbedrijf, het functioneren en de rol en betekenis van het Bewonersbedrijf voor de wijk.

Burgemeester Marcouch

Burgemeester Marcouch krijgt uitleg over het Bewonersbedrijf tijdens een presentatie in het Bruishuis door Walter Klein Nienhuis

Eerste bezoek aan Malburgen?

Wel officieel als burgemeester maar in zijn tijd als Kamerlid maakte burgemeester Ahmed Marcouch al eens kennis met Malburgen tijdens een door de PvdA georganiseerde huiskamer discussie-avond voor bewoners in de Stadseiland buurt.

Het bezoek van Ahmed Marcouch als Kamerlid in 2014 – tijdens een huiskamer-bijeenkomst voor bewoners in Malburgen

Meer foto’s van het bezoek op 21 September zijn te vinden achter deze link

3 reacties

  1. Ik heb hem in de stad de hand mogen schudden, hele aardige man en het wordt vast een zeer geliefde burgermeester de komende jaren!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*