Home / Nieuws / De webredactie wenst iedereen een goed en gezond 2018!

De webredactie wenst iedereen een goed en gezond 2018!

De redactie van de wijkwebsite van Malburgen wenst iedereen een goed en gezond 2018 toe! Als webredactie kijken we ook weer met plezier en goed gevoel terug op 2017. Niet alleen werd de website weer meer bezocht in vergelijking met 2015 en 2016 maar kreeg malburgen.nl er ook een nieuwe ‘zuster’ website bij, genaamd inmalburgen.nl – een website met informatie over allerlei organisaties actief in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje.

56.014 bezoekers

Het afgelopen jaar (January 1 2017 tot en met december 31, 2017) is de wijkwebsite malburger.nl weer een record aantal keer door u bezocht. Maar liefst 56.014 keer en dat zijn unieke bezoekers! Dit is een stijging van  6165 bezoekers (11%) in vergelijking met het aantal bezoekers in 2017 (49.849.) Wat opvallend is dat het aantal bezoekers via social media (facebook) vrijwel gelijk bleef en er meer bezoekers kwamen via zoekmachines zoals Google en Bing door gebruik van specifieke zoektermen.  

Terugkijken; de meest populaire berichten van 2017

De onderste drie berichten werden het meest bekeken in 2017: Dit jaar was er geen echte grote uitschieter zoals in 2016 met de scoop over de mogelijke komst van een megabisocoop naar Malburgen. Naast de onderstaande onderwerpen trok ook de berichtgevingen over de ontwikkelingen in Meinerswijk en Stadsblokken en ook weer de mogelijke komst (dat nu definitief niet doorgaat) van de megabioscoop veel bezoekers.

NR 1. Met 3.108 keer bekeken: Burgemeester maakt kennis met Malburgen

Dit bericht geplaatst op 21 September over het kennismakingsbezoek van de toen kersverse burgemeester Ahmed Marcouch aan Malburgen. Niet alleen is het nu al de meest populaire burgemeester van Arnhem, het werd ook al snel het meest bekeken bericht op de wijkwebsite.

foto bezoek Ahmed Marcouch

Ondanks zijn recente beëdiging op 1 September werd de burgemeester al door menig aanwezig Malburger herkend – handengeschut, toegelacht, aangeklampt en natuurlijk welkom geheten!

NR 2. Met 3019 keer bekeken: Rattenplaag in Malburgen

De toename aan ratten en muizen de laatste jaren voor veel bewoners van de wijk een doorn in het oog.  Volgens velen is het excessieve brood gooien om de (water)vogels te voeren met name bij de watergangen de hoofdoorzaak. Ook de toename aan zwerfafval speelt volgens velen een rol. Ondanks voorlichtingsinzet van gemeente, wijkbeheer Malburgen en wijkmedia waaronder de wijkkrant en deze website blijven veel bewoners grote hoeveelheden brood gooien. Iets waar de wijkredactie vaak door andere bewoners op geattendeerd wordt zoals te lezen valt in dit op een na meest gelezen bericht.

Dode bruine ratten worden de laatste jaren in toenemende mate aangetroffen bij watergangen maar ook in groenstroken en tuinen

NR 3. Met 2127 keer bekeken: Nieuwe start voor historisch gebouw Brinkman Vissergemaal en haar bewoners

Sinds 2016 is er hard gewerkt om na jaren van leegstand weer een bruisende plek te maken van deze unieke locatie. Het voormalige gemaal is aangekocht door Volkshuisvesting en getransformeerd in een sociale huurwoning annex cafe en museumwoning. De wijk Malburgen bezit hiermee een van de meest unieke sociale huur-woonobjecten in Nederland. Het bericht is hier te vinden.

opening gemaal

De officiele opening van het gemaal op 26 juli 2017

 

Populairste pagina’s

Buiten de voorpagina van de wijkwebsite waren in 2017 de volgende pagina’s het meest populair en werden duizenden keren bekeken:

Planning 2018

In 2018 zal de website een foto- en documentarchief (t.b.v. het wijkbeheer) krijgen evenals een nieuwe vormgeving met een betere integratie van inmalburgen.nl.

Een reacti

  1. Jullie ook de beste wensen voor 2018!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*