Home / Cultuur / Burgemeester Marcouch en Simon openen nieuwe wandelroutes door Meinerswijk

Burgemeester Marcouch en Simon openen nieuwe wandelroutes door Meinerswijk

Burgemeester Ahmed Marcouch en Simon openden zaterdagochtend 25 januari drie nieuwe wandelroutes door Meinerswijk. Dat openen deden ze overigens niet alleen, zo’n 25 deelnemer(tje)s openden of beter gezegd liepen mee met het initiatief dat door het Kinderwijkteam en Het Natuurcentrum was georganiseerd.

Een deel van de deelnemers tijdens de onthulling van de nieuwe wandelroutes

De burgemeester, Simon en Rob staan symbool voor ieder een route

Drie personen staan symbool voor ieder hun eigen route. Jonge Simon van het Kinderwijkteam staat symbool voor een route van 3 km, vol met ontdekking voor de kleine avonturier. Langs deze route kom je langs water waar bevers actief zijn en je de restanten van een Romeinse nederzetting (het castellum) kan vinden. Deze route begint vlakbij de Steenen Kamer.
Burgemeester Marcouch staat symbool voor een stevige (hard)looproute van 6 km. Met deze route maak je een ronde door een ander deel van de Malburgse uiterwaarden, namelijk de Stadsblokken en het natuurgebied de Bakenhof.
Wie echt een wandeluitdaging wil kan de route van Rob volgen. Rob Wolfsen is professioneel wandelroute maker en heeft een route van ruim 13 km uitgezet die door grootste deel van Meinerswijk en de Stadsblokken loopt.

Burgemeester Marcouch liep samen met zijn vrouw en zoontje een deel van de route van Simon. Ondermeer langs een geul waar bevers actief zijn

Onthulling routebord

Wandelroutes zijn leuk, maar zonder routebord wordt het lastig lopen. Voordat een deel van Simons’ route werd gelopen onthulden burgemeester Marcouch en Simon het bord met de drie routes erop.  Het routebord staat net na de ingang tot Meinerswijk aan de Meginhardweg Drielsedijk (t.h.v. de Steenenkamer.)

De onthulling van het routebord met drie wandelroutes door burgemeester Ahmed Marcouch en Simon

Of gebruik de routekaart

De drie routes zijn op één routekaart aangegeven, die zowel digitaal als gedrukt beschikbaar is. Je kan de kaart hier downloaden.

Veel te zien, beleven en te doen langs de wandelroute van Simon.

Meer foto’s van de onthulling van het routebord en de rondleiding via een deel van Simons’ route is hier te vinden.

3 reacties

  1. Leuk maar staat er maar 1 bord? Zou leuk zijn als er ook een bord komt te staan bij de stadsblokken of de Praets

  2. Geweldig! Zorgen jullie nog wel voor een kinder-strandrolstoel of een Becasine zodat kinderen die niet goed kunnen lopen of in een rolstoel zitten lekker meekunnen met hun vriendjes? Aanpassing van routes is dan niet nodig 🙂

    Natuurbanden vertelt er graag helemaal meer over (niet commercieel).

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*