Home / Gemeente Arnhem / Coronacrisis – Wees sociaal, houd afstand

Coronacrisis – Wees sociaal, houd afstand

In Nederland beginnen de meesten het eindelijk nu ook te begrijpen. Het SARS-CoV-2 (corona) is geen virus dat een griepje veroorzaakt maar een virus dat ernstige longontsteking kan veroorzaken en vele malen meer besmettelijker is dan griepvirussen. Met name niet voor kinderen, jongeren en mensen van middelbare leeftijd maar vooral voor ouderen en zieken. Kinderen, jongeren en jong-volwassenen kunnen wel besmet raken en het virus verspreiden maar hoeven zelf niet ziek te worden.

Daarom is het belangrijk om zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen om ons heen buitenhuis. Niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor anderen. Wees sociaal, mijd contact en houd afstand!

Hoe vermijd je besmetting en overbrenging zo veel mogelijk

 

  • Houd minimaal 1.5 meter afstand.
  • Blijf zoveel mogelijk binnen, in de tuin of op het balkon.
  • Houd vooral rekening met ouderen of diegene met een zwakke gezondheid, breng geen bezoek als het niet noodzakelijk is en zet eventueel boodschappen of andere spullen voor de deur.
  • Ga niet naar parken, sportvelden of welke openbare plek of activiteit dan ook – ook al is deze met minder dan 100 personen.
  • Ga niet met de hele familie naar de supermarkt en volg de regels voor afstand op, zeker ook voor het personeel
  • Beperk niet-noodzakelijk sociaal verkeer zoveel mogelijk, blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Ondanks berichten in sommige media – het virus kan wel degelijk overleven op oppervlakken en besmetting veroorzaken. Was dus je handen regelmatig, zeker nadat je buitenhuis bent geweest.

Meer informatie over uitbraak coronavirus vanuit gemeente Arnhem

Houd de informatie over de corona crisis landelijk, maar ook plaatselijk in de gaten. Het kan zijn dat bepaalde restricties en of maatregelen per gemeente gaan verschillen. De informatie vanuit de gemeente Arhem staat hier.

 

3 reacties

 1. Kunnen jullie het bericht ook in Turks en Marokkaans vertalen en verspreiden via facebook veel mensen in malburgen snappen nog niet dat je niet met de hele familie naar de supermarkt moet gaan en de kinderen laten rondrennen

 2. Onbegrijpelijk! Loop ik net met de hond alleen komt er een hele groep wielrenners over de dijk 🙁

 3. Corine Dijkman

  Denk dat het domheidsvirus een groter gevaar is dan corona als je het gedrag ziet van veel mensen nu.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*