Home / Nieuws / Daar is tie’ weer…de smoesjesman

Daar is tie’ weer…de smoesjesman

Een ‘smoesjesman’ is op dit ogenblik weer actief in verschillende delen van Malburgen waaronder omgeving Gelderserooslaan. De man belt aan bij woningen en vraagt met een smoes om geld. Het verhaal wat de smoesjesman vaak verteld is dat hij zichzelf heeft buitengesloten en geld nodig heeft om zijn sleutel op te halen bij zijn vriendin. Soms gebruikt hij een variatie op dit verhaal. Deze man op onderstaande afbeelding is in heel Arnhem actief. Afgelopen zomer berichtte de wijkmedia er ook al over en toen kwamen er veel reacties over de ‘smoesjesman’ vanuit heel Malburgen, Immerloo en Het Duifje.

smoesjesman foto

De smoesjesman van afgelopen zomer die hoogstwaarschijnlijk nu ook weer actief is

Signalement

Het signalement dat is doorgegeven aan de wijkmedia: het gaat om een kleine kalende man met een mollig postuur en een lichtgetint uiterlijk. Dit signalement is vergelijkbaar van de man die afgelopen zomer 2019 ook actief was.

Geef het even door aan uw wijkagent

Mocht de man aan de deur komen, wijs het verzoek om geld te geven af en ga niet in dsicussie. De politie zou het ook graag willen weten waar deze man actief is, geef het even door aan een wijkagent in Malburgen als deze man bij u in de buurt actief is.
Maar het belangrijkste is dus om niet in te gaan op verhalen voor (het lenen van) geld of om even binnen te mogen komen.

Geef het ook even aan ons door

Mocht u deze man (of andere smoesjesmannen dan wel vrouwen) met dit of een ander verhaal aan de deur krijgen, geef het dan ook door aan de wijkmedia via info@malburger.nl, of als reactie op het bericht. Zo kunnen we een goed beeld krijgen waar dit soort ‘smoezeniers’ actief zijn in de wijk. 

2 reacties

  1. Hahahaha! Kneus! Wie trapt hier nog in. Hoop wel dat hij nu een jasje heeft aangetrokken, anders krijgen mensen echt het idee dat hij zich heeft buitengelsoten! 🙂

  2. Las op facebook dat deze leugenaar al een aantal keren is aangehouden door de politie maar dat hij ermee door blijft gaan.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*