Home / Cultuur / DAG van de Arnhemse geschiedenis – Romeinen in Meinerswijk!

DAG van de Arnhemse geschiedenis – Romeinen in Meinerswijk!

Zondag 28 oktober is het DAG van de Arnhemse Geschiedenis. In Meinerswijk betekent dat een middag vol Romeins en Bataafs avontuur. Van 12:00 tot 16:30 uur zijn er op diverse plaatsen in en om Meinerswijk allerlei leuke en spannende activiteiten voor jong en oud georganiseerd die betrekking hebben op de Romeinse geschiedenis in dit stukje van Arnhem-Zuid. 

Romeinen in Meinerswijk …en nog veel meer!

Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten! Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes, Romeins brood en Moretum (Romeinse kruidenkaas). Er zijn diverse informatie-kramen en ook een oogst/kruidenkraam.

Kinderen kunnen in het Romeinse kampement een selfie maken, zelf in een Romeins tenue met schild/zwaard en/of samen met een Romeinse Soldaat. Ook zijn er Romeinse spellen te spelen en kunnen de kinderen ervaren hoe een Romeinse soldaat (21 jr.) werd opgeleid. Met metaaldetectoren mogen kinderen hun geluk zoeken in de boomgaard en vinden vast wel Romeinse muntjes.

Er zijn rondleidingen door de Romeinse tuin en naar de fundamenten van het Castellum. Hier wordt uitleg geven m.b.t. de legerplaats voor ca 450 Romeinse soldaten 1949 jaar geleden.

In clubhuis “de Schuur” zijn om 12.15 en 14.15 uur lezingen met als thema “Bataafse Opstand”.

Bij de AWN-tafel kunt u bij een archeoloog uw bodemvondsten laten taxeren, op een andere AWN-tafel kunt u uw archeologische kennis testen. Ook zijn er leuke spellen/oefeningen voor kinderen.

HKE toont prachtig fotomateriaal over de opgravingen in Meinerswijk in 1979 en 1991. Heeft u in die tijd aldaar ook archeologisch materiaal “gevonden”, breng het mee. U mag het ook doneren/schenken voor onze permanente Romeinse expositie.

Georganiseerd door 

Deze DAG van de Arnhemse Geschiedenis wordt georganiseerd door AWN (Archeologie) HKE (Historische kring Elden) en BTV Elderveld.

Toegang is geheel gratis

Toegang op de diverse locaties is geheel gratis, maar niet alle activiteiten zijn gratis.

Waar, wanneer en hoe laat? 

  • locaties: Park (Rond de Romeinse tuin) en Schuur de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a en bij het Castellum Meinerswijk
  • zondag 28 oktober
  • tijd: 12:00 – 16:30 uur

Bereikbaarheid

I.v.m. de ligging van de diverse locaties en de beperkte parkeergelegenheid wordt geadviseerd om met de fiets te komen.

DAG van de Arnhemse Geschiedenis

Voor alle informatie over de DAG van de Arnhemse Geschiedenis en alle activiteiten in Arnhem zie ook: www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

DAG van de Arnhemse Geschiedenis

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*