Home / Cultuur / De Vraag: winkelcentrum Drieslag

De Vraag: winkelcentrum Drieslag

De vraag is een twee maandelijks online opinieonderzoek(je) over een onderwerp wat inwoners van Malburgen beweegt – kort, bondig, veilig en vertrouwd en de ingevulde (persoonlijke) gegevens worden op geen enkele wijze gedeeld met commerciële organisaties en alleen gebruikt om de mening van de Malburger voor de Malburger te peilen. De resultaten ervan maken we online en in de wijkkrant bekend. Deze keer gaat De Vraag over winkelcentrum Drieslag wat vindt u wat ermee moet gebeuren om het te verbeteren, of misschien vindt u dat wel helemaal niet nodig: om direct naar het opinieonderzoekje te gaan, >> klik hier <<

Winkelcentrum Drieslag

Wie regelmatig op winkelcentrum Drieslag in Malburgen komt weet het. Het winkelcentrum ziet er op veel plekken niet goed uit, er is onder andere verpaupering van woningen boven de winkels, regelmatig leegstand en wisseling van ondernemers en voor velen een te eenzijdig winkelaanbod. Daarnaast heeft Drieslag last van een teruglopend bezoekersaantal. Jammer voor een winkelcentrum dat centraal en goed bereikbaar in de wijk ligt, met voldoende gratis parkeermogelijkheid en waar woensdagochtend ook nog eens de op twee-na grootste markt van Arnhem is.

Brede en langdurige inzet

Al sinds 2006 wordt er gekeken door- of in opdracht van de gemeente Arnhem om winkelcentrum Drieslag en de directe omgeving op vele punten te verbeteren. Zo werd in 2014 een grote verbeteringsslag gemaakt met de herstructurering van het omliggende gebied (waaronder Salvator- en Werefriedplein). In 2019 gaf de gemeente Arnhem aan breed te willen inzetten om het winkelcentrum uit het slop te willen trekken. Niet alleen, maar met de inzet van allerlei direct of indirect betrokken partijen waaronder de ondernemers, bewoners en diverse organisaties zoals Ruimtekoers en het onderzoeksbureau Seinpost die al eens in 2006 een verkennend onderzoek deed op het winkelcentrum.  

Ruimtekoers & speciale kaartenactie

Sinds voorjaar 2020 is ook de kunst- & cultuurorganisatie Ruimtekoers betrokken bij deze inzet en richt zich vooral op de opleving van de Drieslag. Zo heeft het een aantal aan de Drieslag gerelateerde speciale kranten uitgebracht die wijk-breed verspreid zijn en is er een speciale kaartenactie – een setje met kaarten, met daarop leuke aanbiedingen om het winkelcentrum en de ondernemers meer onder de aandacht te brengen. Deze kaarten vindt u onder andere in de wijkkrant Malburgen.nl en daar kan u nog tot eind augustus gebruik van maken.

Maar misschien heeft u zelf wel ideeën?

Misschien heeft u zelf wel ideeën over winkelcentrum Drieslag – hoe het verbeterd kan worden of aantrekkelijker kan worden gemaakt, of misschien vindt u het wel allemaal goed zo.
Graag horen we dat van u als wijkmedia – doe daarom mee met dit kleine onderzoekje. De resultaten ervan koppelen we terug tijdens de bewonersoverleggen, waarbij ook de gemeente en andere organisaties aanwezig zijn.

4 reacties

  1. Meer (kwalitatief) groen verbetert de beleving en het gedrag. Dus geen (geknutselde) bloembakken, maar serieuze plantvakken met mooie (bijen)bloemen en gevelgroen.

    • Het opknappen van de buitenzijde vab.v de appartementen en de ondergelegen wi kels ( desnoods verplicht zou al een enorme verbetering zijn. Doe daarbij een serieuze zeer consequente toezichthouderbij , ook voor de parkeerplaatsen en verwijderer de notoire dronkaards en voeg meer groen toe. Dat zou een verbetering zijn.

  2. Elke Euro dat je stopt in de drieslag is wegggegooid geld. Breek het af en zet er iets nieuws neer woningen met winkels eronder. Maak het kleiner en hoger. Het is a jaren een zootje en het zal ook altijd een zootje blijven maar misschien is dat ook wel de bedoeling want dan kan er over 10 jaar weer heel veel geld in worden gestoken om het te verbeteren 🙁

  3. Na het wijkkrantje gelezen te hebben met de reclame actie dacht ik laat ik weer eens naar de drieslag en markt gaan. Zeker 2 jaar niet geweest en de reden waarom werd weer bevestigd toen ik er vanmorgen liep. Wat een enorme treurnis als je de woning ziet boven de groentewinkel. Het is alleen maar erger geworden! Hier moet de gemeente wat tegen doen dit kan toch zo niet?

    Zoals Jaap hierboven schrijft elke euro die je er als gemeenschap insteekt al dan niet met goede bedoelingen is wegggegooid geld in een smerige bodemloze put!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*