Home / Nieuws / Donkere Dagen Offensief

Donkere Dagen Offensief

Het wordt weer vroeger donker en de feestdagen zijn weer in aankomst. Een gezellig periode voor veel mensen, al dan niet thuis met familie of vrienden of op vakantie. Vroeger donker betekent helaas ook een grotere kans op inbraken en (auto)diefstallen. Reden dat de politie al een aantal jaren extra inzet om dit te voorkomen onder de noemer het Donkere Dagen Offensief.  

Donkere Dagen Offensief

Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren.

Voorzorgsmaatregelen

  • Zorg ervoor dat het huis bewoond lijkt tijdens uw afwezigheid/ vakantie. Vraag een vertrouwd iemand om uw brievenbus leeg te maken
  • Maak gebruik van een tijdschakelaar, stel deze zo in waardoor het lijkt dat iemand op wisselende momenten in huis is
  • Maak niet op social media (facebook) algemeen bekend dat u op vakantie gaat, wanneer en hoelang
  • Sluit tuinpoorten goed af en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk spullen in de tuin in het zicht staan die inbrekers kunnen gebruiken om ergens op te klimmen (bijv. afvalcontainers.) Zet geen afvalcontainers neer in achterpaden

Voor de thuisblijvers

Ziet u iemand in de straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan met een simpel “hallo” of bel 1-1-2. Criminelen houden niet van een sociale buurt!  U kan natuurlijk ook contact opnemen met uw wijkagent als u iets niet vertrouwd, zie ook: http://inmalburgen.nl/item/wijkagenten-malburgen-immerloo-en-duifje/  

WhatsApp groepen

In Malburgen zijn al diverse WhatsApp groepen actief. Een WhatsApp-groep is een groep van bewoners die elkaar via WhatsApp waarschuwen over verdachte situaties in de straat of buurt. Het is een eenvoudige manier om samen te zorgen voor meer veiligheid. Waar in welke buurt of straat WhatsApp-groepen actief zijn herkend u aan onderstaand bord.

WhatsApp groepen

Een WhatsApp bord zoals deze door gemeente Arnhem wordt geplaatst.

Toch diefstal of (poging tot) inbraak?

Ook al is de kans zeer klein dat u uw spullen terugkrijgt, doe altijd aangifte. Ook bij kleine diefstallen uit uw tuin of bij pogingen tot inbraak. De politie gebruikt aangifte data t.b.v. inzet. Meer aangiftes betekent meer inzet in uw buurt.

Een reacti

  1. Ik heb nog wel een advies voor al diegene die niet thuis zijn en toch hun huis in de gaten willen houden. Voor slechts enkele tientjes heb je al een ip camera die je eenvoudig kan koppelen aan je telefoon. Heel handig om alles in de gaten te houden als je er niet bent want je krijgt dan automatsich een berichtje op je mobiel als er iemand in je huis is en kan het nog zien ook.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*