Home / Malburgen / Eerste van serie thematische rondleidingen in Meinerswijk-Stadsblokken gebied

Eerste van serie thematische rondleidingen in Meinerswijk-Stadsblokken gebied

foto rondlelding 2

Ecoloog Ian geeft uitleg over de biodiversiteit in het gebied

Twintig geïnteresseerden kwamen woensdagmiddag 7 juni af op de eerste van een reeks thematische rondleidingen door het Meinerswijk-Stadsblokken gebied die vanuit ontwikkelaar KonderWessels Projecten (KWP) worden georganiseerd. Ondanks het onstuimige weer zeker geen slechte opkomst.

Uniek gebied

Na een korte introductie in het nieuwe informatiecentrum van KWP werd er onder leiding van gids en ecoloog Ian vertrokken vanaf het informatiecentrum voor een wandeltocht van ongeveer 2 uur door Meinerswijk. Doel van de tocht was om de biodiversiteit en de uniekheid van het groene cultuur gebied te tonen en hoe hier rekening mee te houden in die gedeeltes van Meinerswijk die door KWP ontwikkeld gaan worden.

foto rondleiding 1

Zicht over Meinerswijk met in de verte de toren van de Eusebius Kerk

Van vleermuizen tot zeldzame mossen

Dat Meinerswijk een geweldig mooi gebied is weten veel Arnhemmers wel, maar dat het zo’n grote biodiversiteit heeft weten velen niet. In de twee uur kon ecoloog Ian dan ook maar een fractie laten zien en over vertellen. Zo kent Meinerswijk een grote vleermuizen populatie maar ook hele zeldzame mossen, die nog maar op een paar plekken in Nederland voorkomen. Met o.a. de vleermuizen populatie in het gebied, evenals de vogelsoorten die nu nestelen in de nog af te breken bebouwing zal goed rekening worden gehouden tijdens de toekomstige bouwontwikkeling gaf Ian aan.

Een van de meer zeldzamere torren soort die in het gebied leven

Aankomende rondleidingen

De bedoeling is dat er elke maand een rondleiding zal worden georganiseerd vanuit KWP. Iedere keer met een andere thema. De volgende rondleiding zal zijn in het Stadsblokken gebied, en betrekking hebben op de evenementen en culturele activiteiten die nu en in de toekomst in het gebied plaatsvinden. Deze rondleiding zal eind juni plaatsvinden.

Leuk! Waar vind ik meer informatie?

Informatie over rondleidingen is naast de wijkwebsite ook te vinden op de website en facebook pagina van KWP. Naast rondleidingen kan er elke donderdag het informatiecentrum worden bezocht voor vragen over de ontwikkelplannen van KWP, aan de Meinerswijk 9.

Meer foto’s van deze rondleiding zijn te vinden achter deze link.

 

2 reacties

  1. Bert Huissensestraat

    Was de rondleiding in de avond of middag?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*