Home / Malburgen / Enthousiaste reacties voor ideeën nieuwbouw Hobbit

Enthousiaste reacties voor ideeën nieuwbouw Hobbit

Op 4 juni presenteerde Volkshuisvesting haar ideeën en bouwplannen voor nieuwbouw in buurtcentrum De Hobbit. Naast de bouwplannen voor het woningbouw project Whemedreef, kwamen ook de nieuwbouw ideeën voor de Hobbit en het omliggende terrein zelf uitgebreid aan bod. Aanwezige bewoners waren enthousiast over deze gepresenteerde ideeën voor nieuwbouw Hobbit en gedeeltelijke herinrichting van het omliggende terrein.

Huidige situatie     

Buurtcentrum De Hobbit in wijkdeel Oost-Zuid is een gebouw uit de jaren ‘70 en is volgens veel gebruikers en bezoekers al jaren op. In het verleden is er al diverse keren gekeken naar uitgebreide verbouw- dan wel nieuwbouw. In 2016 vond de afronding plaats van de opknap van het omliggende terrein, wat werd omgedoopt tot Jeugdplein met nieuwe speelobjecten en voorzien van een Richard Krajicek Playground waar nu wekelijks tal van sportieve activiteiten plaatsvinden.

Ondanks deze inspanningen om het omliggende Hobbit terrein te verbeteren blijft het vooral tijdens de avond en nacht een plek voor allerlei soorten problematiek zoals geluidfsoverlast, drugsgebruik, vernielingen en vechtpartijen.

Voorgestelde situatie

Zouden de ideeën doorgaan zoals voorgesteld door Volkshuisvesting, dan zou dit betekenen dat er op het Hobbit terrein ook een aantal woningen/appartementen komen en is er meer overzicht op het omliggende terrein.

Realisatie

Voordat er ook maar iets van de nieuwe ideeën gerealiseerd is, zal het volgens een aanwezige van Volkshuisvesting zeker 2t ot 3 jaar duren voordat met de bouw zal worden begonnen.

Een uitzondering hierop is de realisatie van de door gemeente Arnhem al eerder toegezegde nieuwe gymzaal, daar zal uiterlijk in April 2018 mee worden begonnen

Tekeningen

Meer tekeningen van de ideeen zijn te vinden achter deze link.

 

2 reacties

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*