Home / Gemeente Arnhem / D66 stelt vragen over uitblijven nieuwe gymlocatie in Malburgen

D66 stelt vragen over uitblijven nieuwe gymlocatie in Malburgen

Mattijs Loor heeft namens D66 schriftelijke vragen gesteld aan het College over de komst van een nieuwe gymlocatie aan de Fluitekruidstraat in Malburgen Oost-Zuid. Reden voor de vragen is het al jaren uitblijven van de bouw. Dit ondanks toezeggingen in het verleden door verschillende wethouders en gemeentelijk ambtenaren. Tevens is er al jaren geleden gemeentelijk budget vrijgemaakt voor nieuwbouw. 

Huidige gymzaal is onveilig en voldoet al jaren niet meer

De huidige gymzaal die in 1956 in gebruik werd genomen voldoet al jaren niet meer. Losstaande van de abominabele uiterlijke staat is het allang niet meer geschikt om veilig en goed te kunnen gymmen. Het gebouw kampt met lekkages, het tocht en de voorzieningen die nog werken zijn al vele jaren aan vervanging toe.

gymzaal Fluitekruidstraat

Zowel de buiten- als binnenkant is in slechte staat

Jarenlange inzet door bewoners voor nieuwe gymlocatie

Wijkbeheer Malburgen – Wijkbeheergroep Oost-Zuid en het Wijkplatform (Oost) zetten zich al ruim 10 jaar in voor de komst van nieuwbouw. Meer dan 15 keer stond het op de agenda van het Wijkplatform en wijkbeheergroep Oost-Zuid. Daarnaast in aparte overleggroepen met gemeente en omliggende scholen en tijdens diverse wijkschouwen.

Beloftes, een budget maar nog geen nieuwbouw

Beloftes dat er met de bouw van een nieuwe locatie binnen een jaar begonnen zal  worden werden al gedaan door drie wethouders. Volgens de gedane beloftes zou in 2015 al met de bouw  begonnen moeten zijn, en in ingebruikname in 2016. Budget is er al een tijd evenals een bijdrage vanuit de provincie maar door langdurig uitstel is dit niet meer voldoende.
Plannen voor realisatie van een nieuw wijkcentrum op het terrein van wijkcentrum Hobbit waar ook de gymzaal ligt zijn sinds 2017 al in ontwikkeling. Uitstellen van bouw van een nieuwe gymlocatie totdat dit nieuwe wijkcentrum gereed zou zijn duurt te lang vinden bewoners en D66.

Uiterlijk 2020

D66 die al jaren deelneemt in de Wijkplatforms en op de hoogte is van de geschiedenis en gemaakte beloftes vindt dat de nieuwe voorziening uiterlijk 2020 gerealiseerd moet zijn. De brief met vragen gesteld door Mattijs Loor namens D66 kan u hieronder vinden als PDF.

Brief   D66

5 reacties

  1. Had al jaren geleden afgebroken moeten worden Je kan toch niet voorstellen dat kinderen hierin moeten gymen zo vies het eruit ziet dat ding moet weg en kinderen moeten een goeie gym zaal krijgen!!!

  2. Ik werd op dit bericht geattendeerd via facebook. Ik heb een vraag: is het gebouw officieel afgekeurd voor gym of sportactiviteiten?

  3. niet vermelden

    Prima vragen van dhr. Loor D66. Maar ik zou hem als advies mee willen geven dat hij spreekt over een nieuwe locatie in Malburgen Oost ipv Immerloo. Om niet in verwarring te raken met die gymzaal in Immerloo vlakbij Prisma die er ook niet uitziet.

  4. Gerrie de Jong

    In de jaren 90 was het gebouw al aan vervanging toe. Onbegrijpelijk dat het nog steeds wordt gebruikt voor wat dan ook

  5. Vergeet niet dat dit al jaren de huisvesting is van Accordeonvereniging Arnhem Zuid. Zij zullen op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Avaz heeft geen problemen met deze huidige locatie.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*