Home / Groen & Milieu / Heel Arnhem Schoon – samen de wijk schoonhouden

Heel Arnhem Schoon – samen de wijk schoonhouden

De Stichting Heel Arnhem Schoon had zaterdag 26 oktober haar eerste gezamenlijke actie en dat was ook gelijk een succesvolle.  Ruim 30 deelnemers, waaronder wijkbewoners – jong en oud met ondersteuning vanuit gemeentelijk groenonderhoud aannemer Dolmans Landscaping en het Kinderwijkteam namen deel aan de actie om de wijk samen van zwerfafval te ontdoen.

Arnhem Schoon

Deelnemers aan de eerste Arnhem Schoon opruimactie voor sponsor supermarkt Jan Linders

Veel deelnemers, goede sfeer, heerlijk weer, wat wil je nog meer?

Initiatiefnemer van Heel Arnhem Schoon Alie Sijtsma straalde toen om 1 uur er in groepjes gestart werd vanaf Jan Linders. Gewapend met afvalknijpers en afvalzakken verspreidden de deelnemers zich over wijkdeel West. Van de Brunelsingel tot de Sleedoornlaan, van het park Malburgen West tot de Paardebloemstraat. Niet alleen Alie straalde vanwege de sfeer en opkomst, dat deed ook de zon, het zonnige 18 graden weer eind maakt zwerfvuil ruimen wel een stuk fijner.

Arnhem Schoon

Alie Sijtsma met deelnemers aan de Dovenetellaan

Voor veel deelnemers was het overigens niet de eerste keer. Alie Sijtsma is ervaringsdeskundige als het gaat om het organiseren voor- en het opruimen van zwerfafval, samen met een steeds grotere groep bewoners ruimen ze in wisselende samenstelling meerdere malen per week zwerfafval op. Dat doen ze al meer dan een jaar.
Het succes hiervan viel op bij het Team Leefomgeving Malburgen en wethouder Martien Louwers die op 4 oktober in de stromende regen een ronde meeliepen. De gemeente ondersteunde de stichting bij het oprichten.

Jan Linders & Heel Arnhem Schoon

Dat de eerste opruimactie namens de Stichting Heel Arnhem Schoon voor Jan Linders startte is niet toevallig.  Supermarkt Jan Linders ondersteunt de recent opgerichte stichting Heel Arnhem Schoon. Vanuit het Jan Lindersfonds krijgt de stichting een bijdrage voor bijvoorbeeld specifiek opruimmateriaal of om de acties uit te breiden naar andere wijkdelen…of stadsdelen. De stichting heet ten slotte Arnhem Schoon.

Arnhem Schoon

Tijdens de Heel Arnhem Schoon opruimactie werd er in supermarkt Jan Linders vanuit het Kinderwijkteam een ‘plastic fantastic’ actie georganiseerd. Kinderen konden van recycled plastic zelf een sleutelhanger maken

Meer informatie

Interesse om ook (mee te doen met) Heel Arnhem Schoon te maken (in Malburgen), neem dan contact op met Alie Sijtsma. Naast dat ze heel veel handige en praktische tips heeft om het te organiseren is iedereen welkom om mee te doen: aliesijtsma@hotmail.com
Of kijk op facebook: Heel Arnhem Schoon

Van de Plantage tot aan de Gelderse Rooslaan, deelnemers waren verspreid overal in West te vinden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*