Home / Gemeente Arnhem / Het Duifje een prachtige speelplek rijker

Het Duifje een prachtige speelplek rijker

Vrijdagmiddag 31 augustus werd in Het Duifje achter de flat aan de Keizershof een prachtig vernieuwde speelplek officieel in gebruik genomen. Een speelplek waar bewoners met ondersteuning vanuit diverse organisaties actief in de wijk de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt.

speelplek Het Duifje 1

Ongeduldig wachtende toekomstige gebruikers van de nieuwe speelplek

Bewoners initiatief – professionele ondersteuning

Het initiatief voor de speelplek kwam vanuit de Bewonerscommissie flats Het Duifje. De betreffende speelplek was hard aan vernieuwing toe, een uitbreiding met iets meer uitdagender dan een schommel en een wipkip was de wens van de Bewonerscommissie.

De Bewonerscommissie werkte samen met afgevaardigden vanuit de gemeente Arnhem, Team Leefomgeving, de opbouwwerker, een producent van buitenspeelgoed en de voormalige voorzitter van de Wijkbeheergroep Het Duifje om in enkele maanden een plek waar kan worden gespeeld te veranderen in een uitdagende speelplek. Daarnaast werden de bestaande speelobjecten op de locatie door bewoners zelf nog opgeknapt.

speelplek Het Duifje 2

Taco Gerritsen (links) Carla van den Berg (midden) en Wim Petersen (rechts) verrichtten de opening

 En de financiering?

Financiering kwam zowel van sponsors uit als buiten de wijk zoals de Wijkvereniging en Volkshuisvesting Arnhem als ook diverse Bewonersorganisaties zoals de Wijkbeheergroep Het Duifje en Wijkplatform Oost. Deze beide door de gemeente erkende bewonersorganisaties hebben een eigen budget waaruit bewonersinitiatieven voor de buurt of wijk uit kunnen worden gefinancierd.

Een uitgebreid verhaal met Carla Zijlstra- voorzitter van de Bewonerscommissie hoe de nieuwe speelplek tot stand is gekomen kan u lezen in de wijkkrant van Juni 2018.

In de startblokken

Het resultaat mag er zijn. De feestelijke opening met naast veel betrokkenen ook heel veel aanwezige kinderen uit de buurt die letterlijk in de startblokken stonden om na de officiële opening er gelijk gebruik van te kunnen maken.

speelplek Het Duifje 3

In de startblokken

Ook een leuk of goed initiatief voor uw buurt of wijk(deel)?

Heeft u ook een leuk of goed initiatief voor uw buurt of wijk(deel)? Neem  contact op met het Wijkbeheer Malburgen via de opbouwwerker en laat u informeren naar de mogelijkheden.

speelplek Het Duifje 4

Een reacti

  1. Mooi geworden hoor! Werd voor de opening al veel gebruik van gemaakt.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*