Home / Jeugd Activiteiten / Kinderwerk Rijnstad – speelgoed & spelletjes voor kinderen thuis

Kinderwerk Rijnstad – speelgoed & spelletjes voor kinderen thuis

De speelgoed & spelletjesactie vanuit Kinderwerk Rijnstad is ook weer zo’n prachtig voorbeeld van een initiatief om de corona crisis wat te verzachten. Nu de kinderen gedwongen weken thuis zitten en niet buiten mogen spelen met vriendjes en vriendinnetjes is het voor ouders soms best lastig om even wat rustige momenten te hebben. Saskia Nout vanuit Kinderwerk Rijnstad is daarom een speelgoed & spelletjesactie begonnen om de ouders te ontlasten en de kinderen blij te maken met een tas vol met speelgoed, knutselspulletjes, spelletjes en een paar kleine cadeautjes om de tijd door te komen.

Al twintig gezinnen geholpen

Twintig gezinnen zijn in Malburgen Oost-Noord inmiddels geholpen en de actie krijgt via social media en uit de wijk veel respect en mooie reacties. Bedoeling is dat er in samenspraak met het Sociaal Wijkteam in Malburgen meer tassen gaan worden uitgedeeld aan in ieder geval nog 12 gezinnen die hier behoefte aan hebben. Er wordt nu door Rijnstad gekeken om dit prachtige initiatief ook in andere wijken van Arnhem te gaan opzetten.

speelgoed & spelletjesactie

Met de bakfiets en op veilige afstand

Saskia en haar collega brengen de tassen met de Rijnstad bakfiets door wijkdeel Oost-Noord en leveren het veilig af (houden ruim voldoende afstand.) Er wordt ook rekening gehouden met de hygiëne van de inhoud van de tas zelf.

Oproep voor knutselspulletjes!

Om nog meer gezinnen te voorzien in Malburgen Oost-Noord en mogelijk ook andere delen van Malburgen, is er vooral ook dringend behoefte aan knutselspulletjes! Mocht u die nog over hebben en uw steentje willen bijdragen aan dit initiatief, neem dan contact op met Saskia Nout – of kijk op de facebookpagina van Saskia voor aanmelden spulletjes, updates en meer info over de actie

Mailen of bellen kan ook: s.nout@rijnstad.nl of 06-11137297

 

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*