Home / Cultuur / Malburgen tijdens de zomervakantie

Malburgen tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie worden er in Malburgen diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Daarnaast is de zomervakantie een uitermate geschikt moment om je wijk (beter) te leren kennen, te voet of met de fiets!

Kinderactiviteiten vanuit het Timmerhuis, dit jaar weer in de Uiterwaarden, nu naast Strand Zuid

Kinderactiviteiten Rijnstad en Timmerhuis

Rijnstad organiseert al jaren tijdens de zomervakantie een afwisselend en toegankelijk activiteiten programma voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.. Dit jaar is er samen met Sportbedrijf Arnhem een programma neergezet tijdens de 2de en 6de week van de schoolvakantie.
Het complete programma van de kinderactiviteiten https://malburger.nl/vakantieactiviteiten-rijnstad-sportbedrijf/

Elke zondag tijdens de schoolvakantie kunnen kinderen tussen 7 en 14 jaar chillen in de Malburgse uiterwaarden naast Strand Zuid onder de naam Paviljoen de Vrijheid.
Tot en met 25 augustus is er iedere zondag van alles te maken en te beleven. Zo kan je bouwen met pallets, bamboe en oude lappen, en binnenkort ook een eigen restaurantje runnen met groenten, kruiden en andere eetbare planten uit eigen groenbakken en uit de natuur. Ouders zijn ook welkom!

Strand Zuid op de Stadsblokken van woensdag t/m zondag tot 1 oktober

Strand Zuid

Wie denkt dat Malburgen geen hippe strandtent heeft, heeft het mis! Aan rand van het Stadsblokkenterrein en in de schaduw van de John Frostbrug is een heuse strandtent verrezen met een mooi zicht op Noord. (Life)muziek, optredens, cabaret maar vooral ook een relaxte sfeer. Neem gerust je kinderen en hond mee! Van woensdag t/m zondag geopend van 12:00 – 0:00 uur, tot 1 oktober. Meer informatie en programma: https://www.strandzuid.com/

Het pontje de ASM1 brengt je snel van en naar het centrum van Arnhem

Naar Noord (en/of Zuid) met het pontje

Als je maar lang genoeg naar Noord kijkt (vanaf Strand Zuid) dan wil je er ook wel eens naar toe. En wat is er mooier dan dit te doen met een pontje. De snelste manier om in no time midden in de stad te staan middels een leuke overtocht. Aankomst bij de kraan aan de Rijnkade.
De fiets kan mee. Vertrekken vanaf de Stadsblokkenwerf waar ook een werfpaviljoen is met uitstekende koffie (en meer) met een mooi uitzicht en een relaxed strandje. Van woensdag tot en met zondag. Tot 30 september.

Stadsblokkenweg 51, Arnhem (volg de borden.)
Kinderen tot 4 jaar gratis
Kinderen tussen 5 – 10 jaar  €0,50 cent per overtocht
De fiets mag mee voor €0,50 cent per overtocht
Meer informatie op: http://www.stadsblokkenwerf.nl/voetveer/

De Bakenhof in Oost en Meinerswijk in West maken onderdeel uit van twee stevige wandelingen die een mooie kijk geven op de groene cultuur dat Malburgen rijk is.

Te voet (of te fiets) de wijk in

Malburgen is niet alleen de wijk van Arnhem met de meeste inwoners, maar ook een van de grootste wijken van Arnhem (rekenen we Stadsblokken en Meinerswijk mee.) De Malburgen uiterwaarden – Bakenhof, Stadsblokken en vooral Meinerswijk bieden kilometers wandel- en fietsplezier.
De Wijkkrant Malburgen.nl publiceerde de afgelopen twee edities wandelroutes voor een stevig stuk wandelen (ook met de fiets te doen.) Zowel in oost als west.

De waterwandeling – 5 kilometer wandelplezier in Malburgen Oost:
https://drive.google.com/file/d/1_z7zCmXeCCGJwtk051CCBZOiUeEEmojv/view
Pagina 18 in bovenstaande editie geeft een kaartje en route beschrijving.

De tijdscapsulewandeling – 6 kilometer wandelplezier in Malburgen West:
https://drive.google.com/file/d/1ugA_WBIGGUFLd3L6_nXTN69_Y1ohoTFm/view
Pagina 14 in bovenstaande editie geeft een kaartje en route beschrijving.

 

Een reacti

  1. Ik dacht dat strand zuid een of ander kunstenaars project is een strand tent zie je er toch niet echt van af

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*