Home / Nieuws / Mobiele ontmoetingsplek de Koffiebus nu al een succes

Mobiele ontmoetingsplek de Koffiebus nu al een succes

De Koffiebus, een pilotproject om vereenzaming tegen te gaan in wijkdeel Het Duifje is nu al een succes. Ondanks het regenachtige weer en de eerste keer dat de bus in Het Duifje stond waren er de hele dag door toch aardig wat vooral oudere bewoners die even een uurtje kwamen.

koffiebus afbelding 1

Bewoners uit Het Duifje bij de Koffiebus

Koffie, appeltaart en accordeonmuziek

Omdat het donderdag 24 mei de eerste keer was stelde Danny van de kiosk bij de bushalte appeltaart ter beschikking en werden bezoekers daarnaast de gehele dag getrakteerd op live accordeonmuziek onder een partytent.

Carla Rosink

Initiatiefneemster van het pilotproject de Koffiebus: Carla Rosink

Ontmoeten

Carla Rosink initiatiefneemster van het project geeft aan dat ontmoeten de kern is van het project. Er is geen centrale  ontmoetingsplek meer in Het Duifje, en met relatief veel vereenzaamde vooral ouderen in dit wijkdeel is de Kofiebus een middel om bewoners op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen. Bezoekers die vandaag langskwamen werd dan ook gevraagd om de volgende week donderdag iemand mee te nemen, een buur of kennis uit Het Duifje, waarvan bekend is dat hij/zij niet veel contact heeft.

Bij de bus is overigens ook een lijst met activiteiten te vinden die door diverse organisaties in en rondom Het Duifje georganiseerd worden, zoals door de Wijkvereniging of Rijnstad.

20 donderdagen achter Danny

De bus zal in de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober 20 donderdagen te vinden zijn in Het Duifje. De koffie (of thee) is gratis.
De bus staat centraal in de wijk, achter Danny bij de bushalte tussen 10:00 – 16:00 uur.

Meer informatie over de Koffiebus is hier te vinden.

2 reacties

 1. Jan van ‘t Geloof

  Goedemorgen,
  mijn vraag is ofdat er ook mensen uit andere wijken mogen komen? En vanaf welke leeftijd?
  Zelf woon ik nu ruim 23 jaar in Elderveld en ben 57 jaar.

  met vriendelijke groeten, Jan van ‘t Geloof

  • Beste Jan, de Koffiebus is vooral gericht op bewoners uit de deelwijk Het Duifje, maar als u er graag koffie wilt drinken,weet ik zeker dat het geen probleem is, ook niet qua leeftijd.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*