Home / Cultuur / Naar de overkant? Dat kan! Het pontje vaart weer!

Naar de overkant? Dat kan! Het pontje vaart weer!

Het zag er naar uit dat het pontje de ASM1 van de Stadsblokkenwerf deze zomer niet meer zou gaan varen in verband met de Corona crisis. Maar er is besloten dat het pontje deze zomer toch gaat varen, voorlopig wel alleen tijdens de weekenden. Een overtocht is niet alleen leuk om te doen, het is ook een snelle manier om in of uit het centrum van Arnhem te komen.

banner ASM

Het pontje (voetveer) ASM1

Het pontje de ASM1 (voetveer) vaart sinds 2016 tussen het voormalige terrein van de ASM werf  op de Stadsblokken in Malburgen en de kade midden in het centrum van Arnhem (aanlegpunt bij de historische kraan). Het pontje is officieel een voetveer, dit betekent dat het geen auto’s of andere motorvoertuigen vervoert.

‘Kost dat?
Kosten: €1,- Euro per overtocht
Kinderen tot 4 jaar gratis

Vaartijden
Zaterdag & zondag tussen 12:00 – 18:00 uur

Wel even een mondkapje op doen en fietsen kunnen helaas nu niet mee

 Wie gebruik wil maken van het pontje moet wel even een mondkapje op doen. De mondkapjes zijn eventueel ook te koop bij het pontje. Helaas kunnen fietsen door de omstandigheden niet mee. Het maximaal aantal passagiers per overvaart is 6 personen.

Stadsblokkenwerf en Werfpaviljoen

Het pontje vertrekt aan de Malburgen-zijde vanaf de Stadsblokkenwerf. Op deze werf wordt op ambachtelijke wijze gewerkt aan diverse historische schepen, waaronder het theaterschip Hugo Grotius. Werkzaamheden worden uitgevoerd door tal van vrijwilligers. Daarnaast is er een werfpaviljoen met theetuin, waar vanaf u tussen het groen (onder het genot van een drankje en/of hapje) een prachtig uitzicht heeft op het centrum en de kade van Arnhem.
Het Werfpaviljoen heeft een beperkte kaart en ook een beperkte zitcapaciteit in verband met de coronamaatregelen. Drankjes en andere versnaperingen kan u ook afhalen om elders in de omgeving te gebruiken.

Openingstijden
Openingstijden van het Werfpaviljoen  Donderdag t/m zondag van 12:00 – 18:00 uur.

Het werfpaviljoen en de opstapplek voor het pontje Malburgen-zijde is te vinden aan de Stadsblokkenweg 51, Arnhem (volg de borden.)
Voor meer informatie over het pontje en de Stadsblokkenwerf, bezoek de website.

Een reacti

  1. Hihihihi! Ik wist niet dat de kerk nog in de steigers staat? 😉

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*