Home / Cultuur / Naar de overkant? Neem het pontje!

Naar de overkant? Neem het pontje!

Afgelopen maand hebben vrijwilligers van het ASM project er weer hard aan gewerkt om het pontje en het werfpaviljoen op tijd af te krijgen voor het nieuwe vaarseizoen. Tussen 1 mei en 30 september 2018 vaart het ASM1 pontje tussen de uiterwaarden in de Stadsblokken naar de kade in het centrum van Arnhem (t.h.v. de historische hijskraan is het aankomst/vertrekpunt.) Naast dat het een leuke ervaring is met een mooi uitzicht over het water op het centrum of uiterwaarden, is het daarnaast een snelle manier om aan de overkant te komen. 

ASM1 pontje Stadsblokkenwerf

Te voet of met de fiets

Het pontje is gericht op voetgangers maar het is ook mogelijk om met de fiets de overtocht te maken, zo kan de overtocht een mooie start zijn voor bijvoorbeeld een fietstocht door het groene cultuurgebied Meinerswijk.

Stadsblokkenwerf

Stadsblokkenwerf en Werfpaviljoen

Het pontje vertrekt aan de Malburgen-zijde vanaf de Stadsblokkenwerf. Op deze werf wordt op ambachtelijke wijze gewerkt aan diverse historische schepen, waaronder het theaterschip Hugo Grotius. Werkzaamheden worden uitgevoerd door tal van vrijwilligers.  Daarnaast is er een werfpaviljoen met theetuin, waar vanaf u tussen het groen (onder het genot van een drankje en/of hapje) een prachtig uitzicht heeft op het centrum en de kade van Arnhem.

Kom tijdens de Kade Dagen op 2 en 3 juni naar de kade met het pontje!

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni worden weer de Kade Dagen in Arnhem gehouden, een leuk moment om vanuit Malburgen van het pontje gebruik te maken en na aanleg midden tussen de festiviteiten te belanden.

Leuk! Wanneer vaart het pontje?

Het pontje vaart vanaf 1 Mei tot en met 30 September 2018.
Woensdag tot en met zondag, van 12:00 tot 18:00 uur.

Vertreklocaties: Rijnkade in het centrum van Arnhem, t.h.v. de oude scheepskraan
en vanaf de Stadsblokkenwerf op de Stadsblokken, Stadsblokkenweg 51, Arnhem (volg de borden.)

Kost dat?

Kosten: €1,- Euro per overtocht
Kinderen tot 4 jaar gratis
Kinderen tussen 5 – 10 jaar  €0,50 cent per overtocht
De fiets mag mee voor €0,50 cent per overtocht

Voor meer informatie over het pontje en de Stadsblokkenwerf, bezoek de website.

Een reacti

  1. Een dagje vakantie in je eigen stad! Ook vaart het pontje van de Stadsblokkenwerf bezoekers van theatercircus ‘Cirque de la Liberte’, met dit jaar de nieuwe voorstelling BLOES!, over. Kijk op http://www.cirquedelaliberte.nl/ voor alle informatie zoals alle kortingsmogelijkheden, onder andere voor mensen met een GelrePas en coupon 21 kost het kaartje € 2,50

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*