Home / Cultuur / Ruimtekoers Festival komt weer naar Malburgen! Jij doet toch ook mee?

Ruimtekoers Festival komt weer naar Malburgen! Jij doet toch ook mee?

Van 29 mei tot en met 1 juni is Ruimtekoers Festival weer terug in Arnhem-Zuid. In Malburgen om precies te zijn. Weet je nog? Het gratis toegankelijke kunst- en cultuurfestival waar je kunt genieten van heerlijk eten, drinken, kunst, theater, muziek, talks, workshops en nog veel meer. En wat nog leuker is: je kunt ook zelf meedoen! Samen maken we de stad nóg mooier, beter en leuker.

Wat kun je doen?

Er gaan, vanaf februari, al een aantal creatieve – en superleuke! – workshops van start in Arnhem-Zuid.

Is muziek jouw ding? Volg dan #Zuiderstroom met hun Geluid van Zuid; Mauro Casarini, Cassandra Onck en groot aantal muzikale wijkverenigingen die toewerken naar een eindconcert tijdens Ruimtekoers. Voorafgaand aan het festival kun je bijvoorbeeld meegenieten in een tijdelijke mobiele muziekstudio en bij zes openbare studiosessies midden in jouw wijk.

Ben je een bouwer? Bouw dan mee tijdens het Droomhuizen Bouwdorp in de meivakantie van 30 april tot en met 3 mei bij het Timmerhuis in Malburgen. Met kunstenaar Yasser en WijkLab bouw je samen met je hele familie aan het huis van jullie dromen. Daarbij gebruik je materialen uit de wijk. En op 29 mei organiseren we een grote wijkparade en dan dragen we de huizen met z’n allen naar de Grote Nijmeegseweg.

Wil jij weten hoe jij je eigen Zonnestof maakt? Zonnestof is textiel verweven met zonnecellen. Zo maak je jouw kleding nóg mooier, maar ook bijvoorbeeld gordijnen, een sjaal, een tas of andere spullen voor in en om je huis. Maar het leuke is dat je met deze zonnestof-creaties zó je telefoon oplaadt. Hoe dat werkt? Doe mee en vindt het uit, samen met modeontwerper Pauline en weefexpert Maaike.

Of ben je juist een prater? En heb je mooie ideeën voor je wijk of stad? Sluit dan aan bij Vergezichten. Samen met een aantal artiesten en kunstenaars (waaronder de Achterhoekse muzikant Rocco Osterman van de band Donnerwetter) werk je toe naar een podiumoptreden tijdens Ruimtekoers Festival. Met daarin jouw mooie verhalen en plannen verwerkt tot een spetterende performance. Durf je die uitdaging aan?

Hoe kan je je aanmelden?

Je kan je alvast inschrijven voor de workshops door te mailen naar doejemee@ruimtekoers.nl. Vermeld even je naam en welk project jou leuk lijkt. Het definitieve programma komt zo snel mogelijk op www.ruimtekoers.nl te staan. Hou onze website dus in de gaten!

Het zou geweldig zijn als je meedoet, want: samen maken we de stad!

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*