Home / bijeenkomst / Succesvol eerste stapje inrichting openbaar gebied Stadsblokken-Meinerswijk

Succesvol eerste stapje inrichting openbaar gebied Stadsblokken-Meinerswijk

Op 7 april werd het eerste stapje richting inrichting openbaar gebied Stadsblokken-Meinerswijk uitgevoerd middels een beproefde methode van  een placegame – placemaking. De placegame werd georganiseerd vanuit Kondor Wessels Projecten (KWP) door Placemaking Plus. Een gemêleerd gezelschap van ongeveer 30 deelnemers bestaande uit: bewoners uit de twee gebieden, omwonenden, ondernemers en overige belangstellenden vanuit heel Arnhem namen deel.

placegame 1

Deelnemers aan de Placegame tijdens de uitleg

Placemaking?

De kern van placemaking is dat bewoners en andere belanghebbenden, betrokken worden bij de inrichting van de openbare ruimte. Dat inrichten heeft tot doel om een plaats (place) te creëren waar men graag wil verblijven.
Dit betrekken wordt onder andere gedaan door ze simpelweg te vragen wat hun ideeën, ervaringen en wensen zijn. Placemaking kan op allerlei leuke manier worden uitgevoerd, bijvoorbeeld met behulp van een placegame.

Placegame 2

Deelnemers aan de placegame beoordelen het gebied op (ontwikkel)mogelijkheden

Placegame?

De placegame is de manier om de betorkkenheid uit te voeren In Stadsblokken-Meinerswijk gingen de deelnemers vanaf de Stadsblokkenwerf in groepjes de beide gebieden in, deels op de door de organisatie beschikbaar gestelde houten fietsen. Elk groepje kreeg een stuk van het gebied toegewezen met de vragen hoe ze dit stuk zien en ervaren en wat ze eventueel voor mogelijkheden in het gebied zien aan de hand van een aantal vragen.

Uitwerking van de placegame

Van rust & ruimte tot circus

Terug op de Stadsblokkenwerf kwam de gemêleerdheid van de deelnemers ook goed tot uiting in de resultaten van de evaluatie van de placegame. Zo waren er ideeën over het behoud van rust & ruimte tot locaties voor circus en horeca,
Het waren niet allemaal lange termijn ideeën waarmee deelnemers kwamen. Zo waren er ook snel uitvoerbare ideeën, zoals het (terug)plaatsen van een waterpomp en het verplaatsen van een aantal lelijke in het oog springende containers en het beter toegankelijk maken van gebied. Een aantal van deze ideeën zal dan ook op korte termijn worden uitgevoerd.
Afgesloten werd er onder live muziek met een traditioneel Indonesiche hap en echt Arnhems bier.

Presentatie van de bevindingen en ideeen door de deeelnemers

Succesvol

Het Enthousiasme van de meeste deelnemers en de veelal positieve reacties achteraf op de manier waarop het eerste stapje van betrokkenheid bij de inrichting van het openbaar gebied in Stadsblokken is uitgevoerd kan het zeker worden gezien als succesvol.

Een reacti

  1. Jammer gemist maar het is goed te lezen dat het zo ludiek wordt aangepakt met hoor en wederhoor

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.