Home / Groen & Milieu / Succesvolle vroege start Afval Estafette in Het Duifje

Succesvolle vroege start Afval Estafette in Het Duifje

Officieel begint de stadsbrede Afval Estafette (allerlei acties om zwerfafval te lijf te gaan) pas ruim over een week – maar in wijkdeel Het Duifje namen ze op zaterdagochtend 10 maart alvast succesvol het voortouw. Ruim 25 vrijwilligers jong en oud namen deel aan de halfjaarlijkse  opruim actie met ook deze keer weer een prima resultaat, zowel qua deelnemers als opbrengst.

Ruim 40 zakken en heerlijk weer

Opbrengst: ruim 40 zakken met zwerfafval die in 2 uurtjes tijd met heerlijk weer door de vrijwilligers door geheel Het Duifje bij elkaar ‘geknepen’ waren. Gemeente Arnhem zorgde voor het benodigde materieel zoals afvalknijpers en zakken. Organisator Wijkbeheergroep Het Duifje zorgde traditioneel voor koffie en thee, een afsluitende lunch en een presentje voor de deelnemers.

Opruimacties

In Het Duifje wordt er op eigen initiatief tweemaal per jaar een opruimactie georganiseerd door Wijkbeheergroep Het Duifje – een in het voorjaar en een in het najaar, meestal in September.
Ook eens deelnemen? Houd dan de wijkmedia in de gaten. Woont u in een ander wijkdeel van Malburgen maar lijkt het u een goed idee om een vergelijkbare actie te organiseren? Neem dan contact op met de opbouwwerker Wim Petersen, w.petersen@rijnstad.nl.

Aankomende week – Afval Estafette

Aankomende week staan er in het kader van de Arnhemse Afval Estafette diverse acties in de planning, ook in Malburgen. Zie dit bericht of onderstaande flyer voor meer informatie.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*