Home / Bruishuis / Tugra Zorg & Welzijn is gestart met het Omgangshuis

Tugra Zorg & Welzijn is gestart met het Omgangshuis

Na een echtscheiding of in een echtscheidingssituatie hebben kinderen het vaak zwaar. Zeker als ze het gevoel hebben dat ze moeten kiezen voor één van de ouders. Een bezoekregeling met de uitwonende ouder treffen, is soms een heel moeizaam en ingewikkeld proces. Tugra Zorg & Welzijn biedt hier al sinds 2008 professionele hulp bij. Sinds 4 november is het Omgangshuis gestart. Dat is een rustige plek in het Bruishuis waar begeleide omgang kan plaatsvinden. Tevens wordt er gekeken óf en in hoeverre een gezonde en zelfstandige omgangsregeling mogelijk is.

Fadime Kumas van Tugra: “Voorheen boden we ook al hulp, maar dan vonden de daadwerkelijke ontmoetingen plaats op andere plekken, zoals een in een speeltuin of een horecagelegenheid. Verschillende advocaten en ook medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vroegen ons steeds vaker of we niet een eigen, fysieke ontmoetingsplek konden creëren. Dat is nu gelukt, in het Bruishuis. Een prachtige plek, want de omgeving is heel kindvriendelijk; er is een grote speeltuin, een restaurant en bijvoorbeeld een tuin met konijnen.”

Tugra Zorg & Welzijn heeft jarenlange ervaring opgedaan, waardoor de organisatie vaak wordt ingeschakeld als andere instanties er niet meer uitkomen en als culturele aspecten een rol spelen. Tugra Zorg is thuis in de normen en waarden van veel verschillende culturen en biedt interculturele hulpverlening in alle leefgebieden. Medewerkers verschillen zelf ook in afkomst en kunnen zo heel goed (niet) westerse gezinnen passende hulp bieden. Onlangs verscheen een artikel in de Gelderlander waarin onterecht de indruk wordt gewekt dat de hulp vooral aan allochtone vaders wordt geboden. Het Omgangshuis is er voor iedereen. “We handelen altijd in het belang van het kind. Soms heeft een proces veel tijd nodig, maar we slagen er (bijna) altijd in om een goede omgang met een van de ouders of beide ouders tot stand te brengen.”

Praktisch

Er is geen wachtlijst. Aanmelden kan rechtstreeks (zonder verwijzing) maar dan betaalt u de kosten van het traject zelf. Andere manieren om bij het Omgangshuis terecht te komen zijn via huisarts, CJG of het wijkteam of via een beschikking van de rechtbank. Wilt u meer informatie? Bel dan met 026 750 2889. Of mail naar info@tugrazorg.nl.

Tugra Zorg & Welzijn zit in het Bruishuis aan de Akkerwindestraat 1.

Een reacti

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*