Home / Cultuur / Vanaf 4 juni – (nog) geen pontje wel werfpaviljoen, theetuin en Strand Zuid

Vanaf 4 juni – (nog) geen pontje wel werfpaviljoen, theetuin en Strand Zuid

Wie de komende periode met het populaire pontje (voetveer) naar en van het centrum van Arnhem wil vanuit de Stadsblokken kan dat voorlopig vergeten. De organisatie van de Stadsblokkenwerf heeft aangegeven het pontje vanaf 4 juni (nog) niet in gebruik te nemen. Het werfpaviljoen en de theetuin zijn wel beperkt open voor publiek met inachtneming van de voorwaarden vanuit de overheid en het nemen van speciale maatregelen. De pop-up strandtent Strand Zuid zal vanaf 1 juni haar deuren voor het tweede jaar openen op de Stadsblokken.

Stadsblokkenwerf, paviljoen, theetuin en strandje

De huidige Stadsblokkenwerf is gelegen op de restanten van de voormalige ASM (Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij) werf. Naast het populaire voetveer, wat normaal van april tot midden september (maar voorlopig dus nog niet) vaart is er ook een werfpaviljoen en theetuin. Het werfdeel zelf wordt door tientallen vrijwilligers gebruikt om de historie van scheepsbouw op de voormalige ASM werf en alles wat daarmee te maken heeft te tonen aan het publiek.
De Stichting die de werf beheert heeft in 2018 een meer dan 25 meter hoge historische werfkraan aangeschaft, deze wordt naast tal van scheepsdelen opgeknapt door de vrijwilligers.

Het paviljoen op de Stadsblokkenwerf, nu nog leeg en verlaten maar vanaf 4 juni weer in gebruik – met het mooiste uitzicht op het centrum van Arnhem.

Paviljoen & theetuin en strandje

Het paviljoen en de theetuin zijn vanaf 4 juni met beperkingen open – met de inachtneming van de verplichte maatregelen zijn er minder plaatsen om te zitten en er is tevens een beperkte kaart.
De toiletwagen zal voorlopig dicht blijven.

Strandje

Op het publieke strandje (met misschien wel het mooiste uitzicht op het centrum van Arnhem) voor het werfpaviljoen mag je ook de consumpties gekocht in het werfpaviljoen nuttigen. Wel daarna even het afval in de aanwezige afvalzakken stoppen.

Strand Zuid

Pop-up strandtent Strand Zuid in aanbouw, komende 1 juni is deze geopend, daglijks van 12 tot 12

pop-up strandtent Strand Zuid

Gelegen naast de John Frost Brug zal voor het tweede jaar de pop-up strandtent Stand Zuid openen. Vanaf 1 juni kan je daar dagelijks weer terecht voor borrelen, eten en diverse events. Geniet tevens op het ervoor gelegen publiekt oegankelijke  strandje van een prachtig uitzicht op de Eusebiustoren in Noord. Strand Zuid is dagelijks open tussen 12 overdag en 12 uur ’s avonds.
Voor meer informatie: https://www.strandzuid.com/

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*