Home / Malburgen / Veel afval door barbecueën in de uiterwaarden

Veel afval door barbecueën in de uiterwaarden

De uiterwaarden, met name de Bakenhof in Malburgen Oost is deze zomer een geliefde locatie voor zwemmen en barbecueën. Met de warmste zomer in jaren  is het dit jaar drukker dan ooit. Vooral op vrijdagavonden en in de weekenden zitten de strandjes aan de Nederrijn vol met barbecuende groepjes. 

barbecueen

Elke week liggen er zakken vol met vooral barbecue afval gedumpt onder de John Frost Brug

Veel afval

Naast veel barbecue plezier ook veel afval. Afval wat vaak ook niet mee wordt teruggenomen naar huis, maar gedumpt onder de John Frost Brug, uit het zicht dat niemand ziet dat het gedumpt wordt. Wekelijks ligt er dan ook een enorme berg met vooral plastic boodschappentassen onder de brug. Naast de stank waait veel plastic ook weg, de velden in met koeien.

Extreme droogte en brand

Niet alleen het afval is een probleem, ook de droogte. Afgelopen dinsdag brandde al een stuk van ongeveer 100 vierkante meter af rondom een van de populaire barbecue strandjes naast de John Frost Brug. De schade valt gelukkig mee.

brand Bakenhof

Een strook van ongeveer 100 vierkante meter brandde begin deze week af in de Bakenhof

Neem afval mee terug naar huis kijk uit met open vuur 

De Bakenhof is natuurgebied, open vuur en barbecueën is officieel verboden evenals gemotoriseerd verkeer. (Afval)overlast kan betekenen dat eigenaar Rijkswaterstaat maatregelen neemt en dat  recreëren in delen van de Bakenhof  verboden wordt.  Neem afval mee terug naar huis. Kijk vooral uit met open vuur. Brand kan makkelijk overslaan naar de stukken dor grasland waar de koeien grazen

8 reacties

 1. Je bent toch compleet gek als je met dit droge weer gaat BBQen in de uiterwaarden!!!

 2. Mensen zijn te beroert om de mee gebrachte spullen naar de uiterwaarden weer netjes mee terug te nemen naar huis en daar in de bakken te gooien die ervoor bestemd zijn…. en later maar klagen dat er veel ongedierte over de uiterwaarden lopen.

 3. Niet alleen onder de brug ligt er afval. Ook in de uiterwaarden zelf en bij de opgangen van de dijk.
  Bij de bruggen vd Veerpolderstraat puilen de afvalbakken uit en gooien ze het er gewoon naast.
  Mensen neem het afval mee en gooi het thuis weg. En Bbq-en is op dit moment onverantwoord in dit gebied.

 4. Als bewoner aan de dijk heeft de gemeente denk ik geen idee wat er allemaal gebeurd in de Bakenhof vooral aan de strandjes in de avond en snachts. Dat is meer dan alleen muziek en bbqen en rotzooi maken ga daar maar van uit!

  Overlast ga je tegen door handhaven niet door gedogen moet nu toch wel duidelijk zijn in een land als Nederland!

 5. Ik erger mij er k kapot aan als ik mij ronde dagelijks loop re als souvenir ziie wat men maar van zich af knikkert. Bbq en verbieden zo wie zo in de natuur . Nu al helemaal. Ruim de zooi op als je zxo hoognodig wil genieten in de natuur en laat het nu staat liggen met de gedachten van ACH NA MIJ DE ZONDVLOED.

 6. Nou ze houden alvast van Lidl aan de overgebleven plastic zakken te zien. Misschien volgende keer deze Lidl folders leggen zodat ze kunnen kiezen wat de pot schaft? https://www.folderbode.be/nl/lidl/folder-vanaf-maandag-13-08-2018/

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*