Home / Jeugd Activiteiten / Viervoudig wereldkampioen damt in basisschool het Mozaïek

Viervoudig wereldkampioen damt in basisschool het Mozaïek

Dammen Immerlooo

Op vrijdag 26 januari bracht viervoudig wereldkampioen dammen Alexander Schwartzman een bezoek aan basisschool het Mozaïek,locatie Immerloo. Om de zoveel jaar jaar houdt de school een damkampioenschap voor de leerlingen, elk kampioenschap komt er een dam grootheid uitleg geven over de sport, simultaan spelen met leerlingen en de prijs uitreiken voor de beste deelnemers aan het schooltoernooi. In het verleden brachten onder andere Harm Wiersma en  Ton Sijbrands een bezoek aan de school

Alexander Schwartzman

De sympathieke Russisch viervoudig wereldkampioen kwam overigens al voor de tweede keer naar het Mozaïek om simultaan te spelen.
Het toernooi begon met een vragenrondje voor de internationaal grootmeester uit Moskou. Zo begon Alexander op zijn negende met dammen, leerde hij het van zijn vader en oma, kan hij van de sport leven en is dus beroepsspeler, werd in 2002 Europees kampioen en wereldkampioen in 1998, 2007, 2009 en 2017. Zijn grootste Nederlandse tegenstander is overigens  Roel Boomstra.

Dammen Immerloo 2

Simultaan spelen

Na het vragenrondje was het tijd om te spelen. Tegenstanders van de wereldkampioen waren 22 (zenuwachtige)leerlingen van de locaties Immerloo en Malburgen Oost-Zuid. In de 12 ronden die er gespeeld werd was het de bedoeling om zoveel mogelijk stenen te slaan van de viervoudig wereldkampioen.

Dammen Immerloo 4

Bekers

Voor diegene die de meeste stenen nog op het bord hadden staan na het simultaan waren er serieuze bekers te winnen.
Afsluitend kregen de winnaars die mee hadden gedaan met het schooltoernooi bekers uit handen van Alexander Schwartzman en alle deelnemers een oorkonde van deelname .

Dammen 5

Meer foto’s zijn hier te vinden

Een reacti

  1. Leuk! Is weer eens wat anders dan een beroemde voetballer of kickbokser in de wijk! 🙂

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*