Home / Groen & Milieu / Vijf nieuwe bolderkarren voor Heel Arnhem Schoon op de kermis in Arnhem

Vijf nieuwe bolderkarren voor Heel Arnhem Schoon op de kermis in Arnhem

Mogelijk heeft u de berichtgevingen eerder gelezen onder andere bij Omroep Gelderland, op social media of in de wijkmedia van Malburgen. De diefstal van een bolderkar die gebruikt werd voor het opruimen van zwerfvuil door vrijwilligers van het grootste zwerfafval opruiminitiatief van Arnhem – Heel Arnhem Schoon. Een melding op Twitter en facebook over de diefstal zorgde voor een stortvloed aan steunbetuigingen en donaties. Veelal vanuit de Arnhemse bevolking maar ook organisaties zoals het Bruishuis en de kermisexploitanten van de grootste kermis van Arnhem (nu tot en met zondag nog bij het Gelre Dome) toonden hun betrokkenheid door het sponsoren van nieuwe karren.  

kermis

Vrijwilligers vanuit Heel Arnhem Schoon en afgevaardigden op een zonovergoten kermis, met 5 nieuwe bolderkarren

Resultaat: 5 nieuwe bolderkarren

Dankzij alle donaties sinds de bekendmaking van de diefstal kan de vrijwilligersstichting Heel Arnhem Schoon nu maar liefst 5 nieuwe bolderkarren aanschaffen. Het zelfde type kar overigens, maar deze keer zal er met grote letters of logo op komen te staan dat de karren eigendom zijn van de stichting Heel Arnhem Schoon.  Hiermee voorkomt de stichting ook maar het kleinste excuus voor diefstal van een kar. Nog steeds zijn er leden van de organisatie kapot van dat iemand het in zijn hoofd haalde om de kar op dinsdag 6 augustus te stelen nabij het huidige kermisterrein, terwijl vrijwilligers in de nabijheid bezig waren met opruimen.

Kermis van Arnhem droeg €500,- Euro bij

De gezamenlijke exploitanten van de kermis van Arnhem sponsorden een groot deel voor de aanschaf van de nieuwe 5 karren a €150,- Euro per stuk. De kermis op het Gelre Dome terrein was dan ook een prima plek om de nieuwe karren te presenteren. Naast tal van vrijwilligers van Heel Arnhem Schoon, exploitanten van de kermis was ook De Gelderlander en natuurlijk de wijkmedia aanwezig om verslag te doen van dit moment.

Dank voor alle bijdragen en sponsoring!

Heel Arnhem Schoon wil dan ook de exploitanten van de kermis van Arnhem, Het Bruishuis en vooral dan ook al die bewoners die een financiële bijdrage hebben gedaan bedanken voor hun sponsoring en ondersteuning.

kermis

Afgevaardigden namens de kermis in Arnhem en leden van Heel Arnhem Schoon met een van de 5 gloednieuwe karren

Kermis van Arnhem op het Gelre Dome terrein nog open tot en met aanstaande zondag 23 augustus

Wie dit jaar nog naar de enige kermis van Arnhem en omstreken wil kan dat nog doen tot en met aanstaande zondagavond. De kermis staat op een omheind deel van het parkeerterrein van Gelre Dome. Dit heeft natuurlijk alles met de coronamaatregelen te maken. Door de omheining kan de controle op het terrein en het overigens uitstekende toezicht gewaarborgd worden en is het hiermee mogelijk een van de veiligste openbare plekken van Arnhem als het op de handhaving van coronamaatregelen aankomt. Ondanks deze noodzakelijke maatregelen heerst er een echte goede kermissfeer en zijn er genoeg attracties om je uren te vermaken. Toegang tot het kermisterrein is gratis en prima bereikbaar met auto, OV of te fiets.

Stichting Heel Arnhem Schoon en hoe kan ik deelnemen?

Stchting Heel Arnhem Schoon is het grootste zwerfafval opruimsucces van Arnhem en dat zie je letterlijk. De stichting richt zich op het opruimen van zwerfvuil in de openbare ruimte. Inmiddels heeft Heel Arnhem Schoon al meer dan 100 actieve deelnemers. Vorig jaar begonnen in Malburgen, en nu al een stads-breed succes! Samenwerking is er onder meer met de gemeente Arnhem en Dolmans Landscaping. Deelnemen is op basis van wanneer je wil en kan. Plezier en samendoen staan centraal en voor opruimmateriaal wordt gezorgd.

Wil je ook deelnemen of meer informatie, neem contact op met: heelarnhemschoon@hotmail.com

5 reacties

  1. Heel mooi! Applaus vooral voor jullie zelf want als er 1 organisatie is die de wijk echt schoonmaakt zijn jullie het wel!

  2. Dik verdient en blij dat we een bijdrage hebben gedaan en nu maar hopen dat iedereen er met zn poten afblijft!

  3. Ehhhh nee redactie er is nooit een excuus voor diefstal ook geen heel kleintje. Je moet met je handen van andermans spullen afblijven. Desondanks toch mooi dat zoiets naars 5 nieuwe karren opleverde!

  4. Een dikke pluim voor deze club vrijwilligers!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*