Home / Gemeente Arnhem / Weer een aanrijding kruising Koppelstraat Zeegsingel

Weer een aanrijding kruising Koppelstraat Zeegsingel

foto ongeluk

Het afgelopen jaar alleen al hebben diverse ongelukken plaatsgevonden op de kruising Koppelstraat-Zeegsingel, op 5 oktober was het weer raak – fotografie: John Robben


Op 5 oktober vond er weer een aanrijding plaats op de kruising Koppelstraat-Zeegsingel. Bij het ongeluk waren 2 auto’s betrokken. De schade bestond deze keer alleen uit blik. De kruising is al jaren onderwerp van discussie door de vele ongelukken die er plaatsvinden. Zowel direct omwonenden als de wijkbeheergroep Malburgen Oost-Zuid heeft al vaak haar zorgen geuit bij gemeente om de kruising veiliger en overzichtelijker te maken. Vooral ook omdat veel fietsende scholieren gebruik maken van deze kruising.

Rotonde

Ondanks diverse overleggen tussen de Wijkbeheergroep met afgevaardigden vanuit gemeente Arnhem heeft dit nog niet tot duidelijk veilige veranderingen geleid. De Wijkbeheergroep pleit al enkele jaren voor een rotonde. De combinatie van te snel rijden over de Koppelstraat – vooral uit de richting Kronenburg en de onoverzichtelijkheid van de huidige kruising kan volgens bewoners met een rotonde goed worden opgelost.

Verkeersveiligheid in Malburgen

Verkeersveiligheid is 1 van de kernpunten uit het door bewoners mede bepaalde Wijkactieplan. De redactie hoort graag van medebewoners welke verkeerspunten in de wijk nog meer aandacht verdienen
.

6 reacties

  1. Rot kruising inderdaad! Wij hebben regelmatig overlast van auto’s en motoren die als idioten over de Huissensestraat racen vooral ‘s avonds en nachts tijdens het weekend.

  2. HANDHAVEN!!! Alleen keihard handhaven helpt in een wijk als Malburgen.

  3. Ik las het op facebook. Jasses! Volgens mij moet mn kleindochter daar ook elke dag oversteken.

  4. Veel meer controles uitvoeren niet alleen tegen te hard rijden

  5. Ik rij dagelijks over deze kruising naar mijn werk. Het is niet de onoverzichtelijkheid maar de hoge snelheid van veel automobilisten op vooral de Koppelstraat wat de kruising gevaarlijk maakt.

  6. John 9-10-2016

    Even een vermelding er was niet alleen blikschade maar er is ook een oudere dame met de Ambulance afgevoerd naar Rijnstate Ziekenhuis met onbekend letsel.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*