Home / Gemeente Arnhem / Weer aanrijding op ‘bots’kruising Koppelstraat-Zeegsingel

Weer aanrijding op ‘bots’kruising Koppelstraat-Zeegsingel

foto: John Robben

Zo vlak voor het einde van het jaar was het weer raak op de kruising Koppelstraat-Zeegsingel. Dit keer betrof het een aanrijding tussen een stadsbus en een personenauto met gelukkig geen gewonden. Doordat de betrokken auto de kruising voor enige tijd blokkeerde en moest worden weggesleept trok het nogal wat bekijks.

Veel aanrijdingen dit jaar

Deze kruising komt door de vele aanrijdingen regelmatig terug in de wijkmedia van Malburgen. Volgens verschillende wijkbewoners die de webredactie sprak is het dit jaar wel erg vaak raak. Zo wist een buurtbewoonster te vertellen dat ze zo en zo al 10 aanrijdingen dit jaar kan herinneren. Dat beperkt zich regelmatig niet alleen tot blikschade. Ook een bewoner die regelmatig foto’s maakt van de ongelukken geeft aan dat het dit jaar wel erg vaak raak is.

Rotonde aan de horizon

De gevaarlijke kruising is al jaren een doorn in het oog van het Wijkbeheer Malburgen. Zo zet de Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Zuid zich al zeker 4 jaar in om deze kruising aan te pakken.
Die jarenlange inzet werpt nu waarschijnlijk haar vruchten af. De gemeente is aan het kijken om een rotonde van de kruising te maken, iets waar de Wijkbeheergroep als oplossing al jaren voor pleit.

Gevaarlijke verkeerspunten in Malburgen

Dit jaar was het flink raak in Malburgen. Niet alleen de kruising Koppelstraat-Zeegsingel kende heel veel ongelukken, ook op de Nijmeegseweg – dan vooral de kruising met de Huissensestraat vonden dit afgelopen jaar veel ongelukken plaats, waaronder een aantal met zwaar gewonden. Heeft u ook een gevaarlijk verkeerspunt in de wijk waar aandacht aan moet worden besteed? Geef het door aan de redactie en we kijken of we er in de wijkkrant/wijkwebsite extra aandacht aan kunnen besteden.

2 reacties

  1. Alweer!! Misschien komt de toename ongelukken wel door toename verkeer?

  2. Nogmaals
    Hie zit het met de nieuwe rotonde op de huissesestraat? Daar waar de taxaco heeft gezeten?
    Tot 3x toe bijna aangereden daar terwijl ik tog al echt op de rotonde met me scooter rijd…
    Aan de ene kant staan wel haaientanden en aan de andere kant niet…
    Auto’s denken/nemen daar gewoon voorrang op fietsers en brommers!!!!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*