Home / Cultuur / Dag vol activiteit in Malburgen

Dag vol activiteit in Malburgen

Zaterdag 14 september was het niet alleen heerlijk nazomerweer, het was ook een dag vol activiteit in Malburgen. Naast de Malburgse Wijkdag die dit jaar al weer voor de 24ste keer werd gehouden  op winkelcentrum Drieslag was er in de wijk ook veel activiteit op de Stadsblokken. Daar doet de Stadsblokken Werf mee aan de Open Monumentendag, dat ook zondag 15 september nog plaatsvindt.

Het muziekplein tijdens de Malburgse Wijkdag

Malburgse Wijkdag

De jaarlijkse Malburgse Wijkdag was dit jaar iets kleiner van opzet maar zeker niet minder druk en succesvol als vorig jaar. De Drieslag was onder andere weer gevuld met een rommelmarkt, diverse informatiestands waaronder die van Rijnstad en kerkelijke- en politieke organisaties naast verschillende kinderactiviteiten. Zo had het Timmerhuis een stand waar kinderen naar hartenlust konden (leren) timmeren, was er het bekende Kidzcorner waar kinderen (en ouders) kennis konden maken met huisdieren zoals konijnen en hamsters. Op het podium achter winkelcentrum Drieslag traden naast een DJ diverse ‘wereldberoemd in Malburgen’ artiesten op zoals Ron Maron. Dit alles bedekt met een geur van tal van soorten (exotische) hapjes verzorgd door Malburgse ondernemers en culturele organisaties.

Timmerhuis

Het Timmerhuis Malburgen tijdens de Wijkdag

De stand van Kinder- en Volwassenenwerk van Rijnstad

Terug in de tijd op de Stadsblokkenwerf

In het kader van de Open Monumentendag organiseert de stichting Stadsblokkenwerf een weekend vol historie en cultuur. Van vuurspuwers tot aan historische figuren. Van moderne dans door danstheatergroep AARD op het strand tot aan lezingen over de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij (huidige locatie Stadsblokkenwerf) tijdens de oorlog. Demonstraties van oude ambachten en nog heel veel meer. Voor de complete agenda voor zondag 15 september, zie deze link: https://malburger.nl/stadsblokkenwerf-plek-van-plezier-tijdens-open-monumentendag-2019/

In verband met de Bridge to Bridge run is het makkelijkste om een bezoek te brengen aan de Stadsblokkenwerf te fiets, te voet…en komt u uit Noord, dan is het pontje ook een optie!

Stadsblokkenwerf

Historische figuranten en (roof)vogels

Moderne dans van toneel- en dansgroep AARD

Bridge to Bridge

I.v.m. Bridge to Bridge run evenement is een deel van de wijk Malburgen afgesloten of slecht bereikbaar op zondag 15 september. Zo zijn de (voor een groot deel) Nijmeegseweg en de Gelderse Rooslaan afgesloten. Verbinding Malburgen Oost- en West is er de gehele dag via het Waardmanspad en kruising Zeegsingel – Meldestraat.

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*