Home / Cultuur / Naar het centrum? Neem het pontje!

Naar het centrum? Neem het pontje!

Het pontje vaart weer vanaf 1 mei! Ga je te voet of te fiets naar/van het centrum van Arnhem? Neem dan eens het pontje in plaats van de Mandela of John Frost Brug. Naast dat het een leuke ervaring is met een mooi uitzicht over het water op het centrum of uiterwaarden, is het daarnaast een snelle manier om aan de overkant te komen.

pontje

Te voet of met de fiets

Het pontje is gericht op voetgangers maar het is ook mogelijk om met de fiets de overtocht te maken, zo kan de overtocht een mooie start zijn voor bijvoorbeeld een fietstocht door het groene cultuurgebied Meinerswijk.

Stadsblokkenwerf en Werfpaviljoen

Het pontje vertrekt aan de Malburgen-zijde vanaf de Stadsblokkenwerf. Op deze werf wordt op ambachtelijke wijze gewerkt aan diverse historische schepen, waaronder het theaterschip Hugo Grotius. Werkzaamheden worden uitgevoerd door tal van vrijwilligers.  Daarnaast is er een werfpaviljoen met theetuin, waar vanaf je tussen het groen (onder het genot van een drankje en/of hapje) een prachtig uitzicht hebt op het centrum en de kade van Arnhem.

Werfpaviljoen

Kom tijdens de Kade Dagen op 8 en 9 juni naar de kade met het pontje!

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni worden weer de Kade Dagen in Arnhem gehouden, een leuk moment om vanuit Malburgen van het pontje gebruik te maken en na aanleg midden tussen de festiviteiten te belanden.

Leuk! Wanneer vaart het pontje?

Het pontje vaart vanaf 1 Mei tot en met 30 September 2018.
Woensdag tot en met zondag, van 12:00 tot 18:00 uur.

Vertreklocaties: Rijnkade in het centrum van Arnhem, t.h.v. de oude scheepskraan
en vanaf de Stadsblokkenwerf op de Stadsblokken, Stadsblokkenweg 51, Arnhem (volg de borden.)

Kost dat?

Kosten: €1,- Euro per overtocht
Kinderen tot 4 jaar gratis
Kinderen tussen 5 – 10 jaar  €0,50 cent per overtocht
De fiets mag mee voor €0,50 cent per overtocht

Voor meer informatie over het pontje en de Stadsblokkenwerf, bezoek de website.

2 reacties

  1. Superleuk en echte aanrader om dit met je kids te doen! Je kan ook heerlijk iets drinken op dat verhoogde terras dat ze er hebben.

  2. Jammer dat je niet een soort van overtochtkaart kan kopen. Het hele seizoen voor een vaste prijs naar de overkant kan komen. Als ik met mn dochter naar de stad ga maken we er regelmatig gebruik van best handig zo vanuit malburgen oost. Even een stukje via het fietspad door de stadsblokken en dan met het pontje naar de overkant sta je midden in het centrum.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*