Home / Gezondheid / Nieuw van de Blauwe Tomaat – fruitservice voor particulieren en bedrijven

Nieuw van de Blauwe Tomaat – fruitservice voor particulieren en bedrijven

Een van de organisaties die ondanks de beperkende maatregelen van de afgelopen maanden  toch grotendeels door bleef werken was de Blauwe Tomaat. De Blauwe Tomaat is een prachtig mobiel initiatief van een groep gedreven vrijwilligers. Vier dagen per week trekken zij er met een oude opgeknapte voormalige SRV wagen op uit om bewoners in Arnhem op diverse locaties een gezond maar vooral ook betaalbaar aanbod aan groente en fruit te bieden. We besteedden er al eens eerder aandacht aan in de wijkmedia en ook de wijkkrant nam eerder een kijkje. Benieuwd hoe het nu in deze toch wel bijzondere tijd gaat met de Blauwe Tomaat spraken we met Marloes op de standplaats in Het Duifje.

Het derde jaar

Wat zo mooi is aan de Blauwe Tomaat is dat het iets blijvends is. Niet een pilotproject dat met veel subsidie is opgetuigd en binnen 1 a 2 jaar weer stilletjes verdwijnt maar een echt groen en sociaal bewustzijnsproject dat gedragen wordt door de vrijwilligers en groeit sinds het begin in 2018. Dat zie je bijvoorbeeld aan de uitstraling van de voormalige SRV kar. Dat was sinds ons eerdere bezoek onherkenbaar wit maar nu omgetoverd in een bus met felle herkenbare kleuren en logo van de Blauwe Tomaat. De vrijwilligers dragen nu allemaal passende uniforme t-shirts. Alles maakt een indruk van een organisatie die al jaren met veel ervaring draait.

Moest je eerst de nauwe bus in om je groente en fruit uit te kiezen nu staat het meeste in een overzichtelijke opstelling buiten onder een luifel. Marloes legt uit dat dit te maken heeft met de verplichte maatregelen. Omdat de Blauwe Tomaat voor het grootste deel van de afgelopen maanden toch door bleef werken moest er een veilige 1.5 meter oplossing worden gevonden om de bezoekers een mogelijkheid te bieden hun groente en fruit te laten kiezen. Die is er nu met een opstelling buiten en onder een luifel, met natuurlijk de verplichte afstand.
Volgens Marloes is er nu meer aanloop dan voorheen mensen maken voor de opstelling nu makkelijker een praatje. Het is veilig – en zeker tijdens de coronacrisis heeft de Blauwe Tomaat een extra sociale functie. Bewoners die toch niet naar de supermarkt durfden of nauwelijks buiten kwamen konden toch even een sociaal moment hebben. De koffietafel is er nu niet, maar die komt straks als het mag zeker weer terug aldus Marloes.

Blauwe Tomaat in Het Duifje

Marloes van de Blauwe Tomaat voor de voormalige SRV bus in wijkdeel Het Duifje

Nieuw – het fruitpakket voor particulieren en het fruitabonnement voor bedrijven

Nieuw van de Blauwe Tomaat is het fruitpakket. Vanaf 15,- Euro kan je een fruitpakket (anoniem) laten bezorgen in Arnhem. Het mooie is dat dit ook echt groen wordt bezorgt, namelijk door de Groene Rijders. Overigens zit de bezorging van de pakketten bij de prijs in, er wordt dus niets extra’s gerekend.

Voor bedrijven heeft de Blauwe Tomaat het fruitabonnement ontwikkeld. Wekelijks kunnen Arnhemse bedrijven fruit afnemen. Niet alleen zorgen ze hiermee voor heerlijk vers fruit voor personeel maar onder het mom van “Jij fruit = zij fruit!” worden met de inkomsten hieruit tientallen arme gezinnen in Arnhem met vers fruit en groente ondersteunt.

Meer informatie over zowel de Blauwe tomaat, haar doelstellingen en  het fruitpakket voor particulieren als het fruit abonnement voor bedrijven kan je hier vinden: https://www.deblauwetomaat.nl/en op de socials voor het laatste nieuws: Facebook en Instagram

 De Blauwe Tomaat staat elke dinsdag in de Wijk Malburgen

Bezoek de Blauwe tomaat in de wijk Malburgen op elke dinsdag in wijkdeel Het Duifje en in Immerloo:
– Het Duifje (achter Danny), tussen 10:30 – 12:30 uur
– Immerloo, aan het Gelderse Plein, tussen 13:00 – 15:00 uur
Voor de locaties in alle andere wijken van Arnhem klik hier

Een reacti

  1. Leuk! Jammer dat ze niet bij scholen gaan staan. Dan kunnen de moeders gelijk fruit en groente meenemen als ze de kinderen ophalen. Zou wel leuk vinden als die bus hier bij de Malburcht eenmaal per week staat. Kan ik bij het afhalen van mn kleindochter gelijk een zakje groente of fruit meenemen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*