Home / Activering & Werk / Van Koffiebus naar buurthuiskamer De Duiventil in Het Duifje

Van Koffiebus naar buurthuiskamer De Duiventil in Het Duifje

Zaterdag 25 januari werd onder grote belangstelling van bewoners uit Het Duifje en afgevaardigden vanuit diverse organisaties buurthuiskamer De Duiventil officieel geopend. De buurthuiskamer aan de Keizershof 17 is een initiatief van een groep actieve bewoners. Sinds afgelopen zomer hebben zij samen met ondersteuning van gemeente (Team Leefomgeving Malburgen) en opbouwwerk – hard aan gewerkt om het te maken tot wat het nu is; een geslaagde plek waar bewoners op een laagdrempelige manier elkaar kunnen ontmoeten.

De buurthuiskamer is ontstaan vanuit de Koffiebus

In mei 2018 startte het pilotproject De Koffiebus in Het Duifje, een initiatief van Carla Rosink om vereenzaming tegen te gaan door bewoners op een openbare locatie met elkaar in contact te brengen. Twintig donderdagen stond de bus achter de bushalte op het pleintje centraal in Het Duifje en was vanaf het begin al gelijk een succes voor ontmoeting. Niet alleen konden bewoners er terecht voor een kopje koffie en een praatje, maar ook werden er een aantal thema donderdagen georganiseerd waar de koffiebusbezoekers onder andere aan konden geven wat ze misten in Het Duifje. Wat daaruit naar voren kwam was dat vooral een plek voor ontmoeting werd gemist. Voormalig opbouwwerker Wim Petersen, huidig opbouwwerker Hanspaul Maarseveen, Team Leefomgeving Malburgen en een groepje actieve bewoners gingen hiermee aan de slag om een geschikte locatie te vinden, in te richten en het beheer ervoor te regelen.

Beheerder Ron Hendriksen (links midden) sprak zijn dank uit voor gemeente en het Koffiebus project, en voormalig opbouwwerker Wim Petersen en huidig opbouwwerker Hanspaul Maarseveen voor hun ondersteuning

Meer dan alleen een plek voor ontmoeting of een kopje koffie

Buurthuiskamer De Duiventil is nu al meer dan alleen een laagdrempelige plek voor ontmoeting. Bewoner Ron, Kartrekker van het eerste uur van de buurthuiskamer gaf tijdens de openingsspeech aan dat er de komende maanden hard wordt gewerkt om de activiteiten flink uit te breiden.
De goed gevulde en mooi ingerichte weggeefhoek is al in gebruik. Daarnaast maakt Wijkbeheergroep Het Duifje en SWOA al gebruik van de locatie en komt er binnenkort een repaircafé en het financieel café met een wekelijks spreekuur. Er is een aparte vergaderruimte, spreekkamer en keuken dus kook- en eetactiviteiten zijn prima te organiseren.

Het beheer staat open voor initiatieven, wie iets wil organiseren in De Duiventil kan contact opnemen met Ron Hendriksen, buurthuisdeduiventil@gmail.com

Elke donderdagochtend & middag

De vaste openingstijden van de buurthuiskamer zijn voorlopig elke donderdagochtend en donderdagmiddag van 10:00 – 12:00 uur en van 14:00 – 16:00 uur. Binnenkort zal de Duiventil aan de Keizershof 17 op meer vaste momenten open zijn.

Tientallen voornamelijk bewoners uit Het Duifje kwamen zaterdag 25 januari een kijkje nemen in de buurthuiskamer

Openingsfeestje met een stampvolle huiskamer

De officiële opening zaterdagmiddag was een gezellig feestje en tevens een goede test wat de buurthuiskamer aankan. Stampvol zat het met naast tientallen bewoners ook afgevaardigden vanuit onder andere Rijnstad, gemeente – waaronder Team Leefomgeving en de Arnhemse politiek. Speciale rol was er voor wethouder Martien Louwers (sociale zaken) en Carla Roosink – initiatiefneemster van de Koffiebus. Zij ‘knipten’ beide buurthuiskamer De Duiventil officieel open.

Carla Rosink (initiatiefnemer Koffiebus) en wethouder Martien Louwers openen samen officieel buurthuiskamer De Duiventil

Meer foto’s zijn te vinden op de fotosite van de wijkmedia Malburgen

Een reacti

  1. Geweldig initiatief! Eigenlijk zou elke wijk in Arnhem een buurthuiskamer moeten krijgen!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*