Home / Cultuur / Update: ASM festival op Stadsblokken – bewonersbrief

Update: ASM festival op Stadsblokken – bewonersbrief

Het ASM festival wordt dit jaar op 31 augustus voor de tweede keer georganiseerd op Stadsblokken in Malburgen. Dit jaar nationaal grote namen die gaan optreden waaronder DI-RECT, Racoon en Ilse DeLange. Het totale programma met zes verschillende optredens heeft tot nu toe er al voor gezorgd dat bijna 90% van de 12.500 kaarten zijn verkocht.

Uitgebreid food programma

Het muziekevenement met vooral veel live muziek zal daarnaast dit jaar ook bekend staan om een festival met veel ruimte voor food. Bekende culinaire uitbaters uit Noord trekken op 31 augustus naar Zuid om tijdens het ASM festival een twee keer zo grote food area te creëren als tijdens de eerste editie van het festival in 2018. Aanwezig zullen o.a. zijn: Stan&Co, Iveau Burger, Opgerold en de bekende Bar Florian.

Van 10.000 naar 12.500 bezoekers

Niet alleen meer muzikale optredens en culinair genieten ook meer bezoekers is wat de organisatie wilde voor deze tweede editie. Het aantal kaarten is dan ook een kwart meer dan tijdens de eerste editie.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, voor info over het festival en het bestellen van kaarten klik hier. Voor het laatste nieuws over het festival, volg de facebook pagina van de organisatie.

Bewonersbrief en parkeerinformatie

Er zal door de organisatie net als tijdens de eerste editie van het ASM Festival worden toegezien om geluids- en parkeeroverlast zoveel mogelijk te beperken. Er worden verkeersregelaars ingezet om het parkeren in de woonwijk Malburgen te reguleren en bezoekers aan het festival te dirigeren naar het aparte parkeerveld. Er wordt een speciaal parkeerveld ingericht bij de Praets. De organisatie zegt verder toe om het terrein na afloop van het festival schoon te laten maken door een professioneel reinigingsbedrijf.

Bewoners in een deel van West worden op de hoogte gebracht middels een bewonersbrief, met naast bovenstaande informatie ook informatie over op- en afbouw op het Stadsblokkenterrein. De brief is hieronder in PDF te vinden.

PDF bewonersbrief

ASM laatste van de drie grote festivals dit jaar in Malburgen

Het ASM festival op 31 augustus is het laatste van de drie grote festivals die dit jaar op het Stadsblokken terrein in Malburgen plaatsvindt. Het feestbeesten festival trapte op 11 mei af, gevolgd door Free Your Mind op 1 juni. Bij deze drie festivals blijft het waarschijnlijk in de toekomst niet. Eigenaar van de Stadsblokken – KWP heeft grote plannen om van een deel van de Stadsblokken een semipermanent festival- en (cultuur gerelateerd) activiteitenterrein te maken. Een voorzetje hiervan is nu al gaande in de vorm van “Strand Zuid” een strandtent waar naast een mooi uitzicht op Noord ook wekelijks van woensdag tot en met zondag genoten kan worden van live muziek, cabaret en andere optredens, en dat tot 1 oktober.

2 reacties

  1. Hoe zit het met parkeren wordt er gecontroleerd tijdens het festival en is er een apart parkeerterrein?

  2. Wat een enorme herrie dit jaar! Nog harder dan vorig jaar, ik ga hier melding van maken hoor.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*